Stel een Aflopende Directie in

1-10 van 336

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Nieuwsbrief 15/11/2018:

Rhodium is helemaal niet geschikt als "vehikel" om je volledige  vermogen in te plaatsen/beleggen, daarvoor is de markt absoluut veel te klein. Uiteindelijk is Rhodium, behorend tot de PGM's (Platina Groep Metalen), ook vele malen meer een industrieel metaal dan een "echt" edelmetaal.

Rhodium is een onmisbaar onderdeel in elke driewegkatalysator voor benzine- en dieselmotoren, maar voor uw en onze spaarpot, is het eigenlijk niet meer dan een diversificatie...

Lees meer

Waar was zilver gebleven?

29 nov. 2018 11:28:58

Nieuwsbrief 9/11/2018:

Samen met Platina is het op relatieve basis, waarschijnlijk het goedkoopste metaal.

Dat goedkoop zijn, maakt het echt wel blijvend de moeite om naar zilver te kijken. We leren immers uit de geschiedenis dat bull markets (stierenmarkten) in zilver de eigenschap hebben om behoorlijk spectaculair te zijn.

Lees meer

Nieuwsbrief 30/10/2018:

Zwakte op de aandelenmarkten... Dat moest er natuurlijk eens van komen!
Hoewel oktober er echt wel de maand voor is, spreken we ook (nog) zeker niet over een crash. Negatieve rendementen voor 2018 zijn intussen wel een feit, maar de daling kan je ordelijk noemen.

Gaan we op korte termijn opnieuw een herstel zien? Staat de top er definitief en gaan we naar een heuse "berenmarkt" voor wereldwijde aandelenmarkten?

Lees meer

Volgend jaar zal een belangrijk jaar worden voor zilver. Dan wordt immers een ommekeer verwacht. De prijzen zullen naar verwachting stijgen tot om en bij de 17 USD per ounce. Dat is te danken aan de toegenomen vraag van beleggers en een onverwacht einde aan het Amerikaanse beleid van monetaire verstrakking. Dat blijkt uit een studie van Capital Economics.

Lees meer

De leden van de London Bullion Market Association (LBMA) verhandelden vorige week voor minstens 30,2 miljoen ounces goud, ter waarde van 36,9 miljard dollar, per dag.

Dit volgens de laatste gegevens van de LBMA. De LBMA wil met de nieuwe gegevens een nauwkeuriger beeld geven van de Londense goudmarkt en transparantie verbeteren.

Lees meer

Hoewel de goudmarkt er niet in geslaagd is om het momentum van oktober vast te houden in de maand november, is de Canadese bank Scotiabank zeker nog niet bereid om de handdoek nu al in de ring te gooien. Integendeel, zij zien zeker brood in de evolutie van de edelmetaalprijzen.

Lees meer

De zwakkere goudprijs voerde de investeringsvraag tijdens het derde kwartaal op maar die grotere vraag werd in de kiem gesmoord door een sell off in goud-ETFs, zo bericht metaal consultancy bedrijf GFMS vandaag.

De prijs van goud daalde bijna 5 procent in het derde kwartaal terwijl beleggers liever voor zowel de dollar als riskantere activa kozen ten tijde van een globale handelsoorlog.

Lees meer

De Bank of England (BoE) zou weigeren om goudstaven met een waarde van iets meer dan 550 miljoen dollar vrij te geven aan Venezuela’s president Nicolas Maduro.

Maduro vreest dat de Amerikaanse sancties tegen Venezuela de toegang tot dat goud in de toekomst mogelijk beperken.

Maduro probeert minstens 14 ton goud te repatriëren dat de BoE momenteel opslaat, zo berichten onder meer The Times en Reuters onder vermelding van anonieme bronnen.

De BoE zou het goud voorlopig vasthouden, omdat Britse ambtenaren aandringen op een verduidelijking van de Venezolaanse regering over haar plannen aangaande het goud.

Lees meer

Een voormalig JPMorgan Chase edelmetaalhandelaar blijkt schuld te hebben gepleit voor het zogeheten “spoofen” van edelmetaalmarkten. Daarbij impliceert hij dat hij dit spoofen geleerd heeft van senior collega’s bij de bank.

Spoofing impliceert het plaatsen van een order om die vervolgens snel te annuleren om zo de markt op het verkeerde been te zetten en daarvan geldelijk te profiteren.

Lees meer

De goudreserves van Kazachstan zijn in september wederom gegroeid met vier ton naar 335 ton in totaal.

In december vorig jaar kocht de centrale bank ook al 4 ton goud op, waarmee haar goudreserves uitkwam op iets minder dan 300 ton.

Dat geeft aan dat de centrale bank van Kazachstan de eerste negen maanden van dit jaar meer dan 35 ton goud toevoegde aan haar reserves.

Lees meer
Stel een Aflopende Directie in

1-10 van 336

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5