Stel een Aflopende Directie in

1-10 van 395

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Goud en het financiële eindspel

27 mei 2020 13:36:00

In zijn nieuwste post Goud en het financiële eindspel, bespreekt Maarten Verheyen de heropleving van de economie na de grote depressie in de jaren '30. Economen, onder Franklin D. Roosevelt, ontdekten hoe ze een economie die aan touwen hing, weer tot leven konden roepen. Hun idee, betekende een bevestiging dat goud een ankerpunt is en blijft in de economie..

Lees meer

Zilver is nog steeds een koopje. Sinds de dip van zilver midden maart, toen ook de kloof tussen goud en zilver de hoogte in schoot, is de koers van het edelmetaal met zo'n 50% gestegen. Ondanks deze prijsschommelingen geloven beleggers nog steeds in een rally van zilver. Eens de markten zich herstellen zal zilver in de industrie terug een gegeerd product zijn. Zo kan ook de goud/zilver ratio stilletjes bij beetjes weer dichten. 

Lees meer

De goudprijs bereikt all-time-highs. Niet alleen de vraag naar ETF's, maar ook de vraag naar fysiek goud overstijgt het aanbod. Zo zien we dat in april 2020 de vraag naar fysiek goud gemiddeld 200 ton hoger ligt dan in april 2019. Maar toch, verwacht Maarten Verheyen dat goud nog niet op zijn top zit.. Hij vergelijkt de goudprijs met een motor die pas is aangeslagen en er nog heel wat bezine in de tank zit..  

Lees meer

Een spagaat in Rhodium.. Wat nu?

19 feb. 2020 10:52:37

Nu de Rhodium prijzen ontploffen, welke opportuniteiten zijn er verder binnen de wereld der edelmetalen?

Lees meer

Ik verkoop mijn rhodium

4 feb. 2020 12:14:05

De rhodiumprijs is afgelopen weken aanzienlijk gestegen, concludeert Maarten Verheyen op beurs.com. En terwijl het rhodium hoger noteert dan afgelopen weken, lijken andere grondstoffen tegenwind te krijgen. Omdat deze volatiliteit langs 2 kanten werkt, vraagt Maarten zich af of dit dan geen goed moment is om ons rhodium te verkopen.. Want hoe de prijzen zich verder zullen ontwikkelen, blijft voor ons slechts een vraag. 
Hij stipt ook aan dat zilver al enige tijd een lage koerswaarde noteert. Hij vraagt zich dan ook luidop af of dit geen mooie kans is om hierin te (her)beleggen..

Lees meer

Laatste kans voor zilver?

30 sep. 2019 11:57:17

De edelmetalen corrigeren. Goud noteert een procent of vier beneden de recente top, platina speelt 6% kwijt en zilver zelfs iets meer dan 10%.

Rhodium houdt zich bijzonder kraning en verliest om en bij de 3%.

Wat is er aan de hand?

Wel, helemaal niks!

Lees meer

Wat is de ECB van plan?

27 aug. 2019 09:42:42

Europa sukkelt richting een recessie. Je kan zelfs de case maken dat we er al middenin zitten.
Draghi heeft sinds 2016 voor 2.600 miljard euro aan obligaties opgekocht, de rente in negatief territorium geduwd en de waarde van de euro uitgehold. 
Lees meer

Welke edelmetalen zijn vandaag het goedkoopst? (Op relatieve basis wel te verstaan)

Lees meer

Hetgeen de jongste tijd duidelijk wordt, is dat het desastreuze beleid van de centrale banken, zoals ik al ontelbare keren verteld heb, geen echt effect heeft op de consumptie en de reële economie. 

Lees meer

Platinamarkten komen tot leven

12 apr. 2019 15:34:50

Na maandenlang genegeerd te zijn, ten gunste van palladium dat al maanden op rij blijft stijgen, krijgt platina eindelijk wat aandacht van beleggers.

Het edelmetaal, dat meestal wordt gebruikt om sieraden te maken en de uitstoot van uitlaatgassen van auto’s te verminderen, koerst rond haar hoogste punt sinds mei 2018. Ook de platina-ETF’s zien steeds meer instroom.

Lees meer
Stel een Aflopende Directie in

1-10 van 395

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5