14 dagen aan één stuk dalen, dat is zilver vandaag aan het presteren. Straf!

We zouden aan een record denken, ware het niet dat we in november 2015 al eens hetzelfde gezien hadden.

Eind 2015 was de daling van zilver uiteindelijk de voorbode voor de heropstanding. Op 14 december 2015 bereikte zilver immers zijn laagste koers sinds augustus 2009 (13,75 dollar per ounce).

Vandaag, na de daling van de afgelopen dagen, staat zilver op 16,30 dollar per ounce...

Wij weten natuurlijk niet waar de zilverprijs binnen pakweg een maand noteert.

Wat we wel weten, is dat het verhaal in de zilvermarkt zelf, quasi ongewijzigd is gebleven. Het zijn de speculanten waarbij het sentiment nu ineens heel negatief geworden is.

Meestal zijn de kansen dan niet veraf.

Want hoewel zilverprijzen gemaakt worden op de "LBMA" en op de futures markten, moet het "echte", fysieke, zilver natuurlijk ook kunnen volgen...

De data over de fysieke zilvermarkt tonen aan, dat deze markt ook vorig jaar met een stevig tekort draaide. Zo werd er effectief 1 600 ton (52 miljoen ounces) meer verbruikt aan zilver, dan er geproduceerd werd.

Deze 1 600 ton aan zilver, die dus niet uit de mijnen kwam en ook niet uit één of andere recyclage, moet wel ergens vandaan komen.

Dat is per definitie uit de historische, reeds bestaande,bovengrondse voorraden aan zilver.

Deze voorraad, zowat overal ter wereld verspreid, is een "berg" zilver, waarvan we helaas de totale grootte niet kennen. We weten enkel heel zeker dat die berg kleiner wordt, sinds 2006 al minstens met 40 000 ton (1,25 miljard ounce zilver)!

Stof tot nadenken.

40 000 ton zilver delven is ook echt niet zo simpel, daar doen alle mijnen ter wereld, aan het huidige productie tempo, maar liefst één jaar en vijf maanden over.

Het lijkt ons alvast een logische redenering dat, ergens in de toekomst, de zilvermarkt op zijn minst een evenwicht moet vinden.

Nu de productie van zilver in 2016 meer dan waarschijnlijk al daalde en er ook geen heil te verwachten is voor de nabije toekomst, zal er toch vroeg of laat "iets" moeten gebeuren!

We hebben zo het gevoel, dat je op dat moment beter je monsterbox zilver een jaar te vroeg gekocht hebt!

Wie interesse heeft in zilver kunnen we natuurlijk geen glazen bol aanbieden. De prijs is nu wel, heel simpel, interessanter dan vorige maand EN aan de lange termijn lijkt gewoon niets gewijzigd!

Heel binnenkort kijken we hier nogmaals naar de goud/zilver ratio, ons aanbod aan monsterboxen kan je intussen HIER terug vinden!Tot binnenkort!


Het goud999 team