Wanneer we onze eerste nieuwsbrief van 2020 pas in februari uitsturen, dan is er iets aan de hand in de markt!

 

Ondergetekende kan nu pas een nieuwe nieuwsbrief neerpennen, omdat de Rhodium markt sinds de start van dit jaar bijna letterlijk "ontploft" is.

 

Beleggers doen effectief wat ze moeten doen en verzilveren dus nu hun riante winsten.

 

Rhodium.

 

We moeten in deze nieuwsbrief minstens 20x over Rhodium geschreven hebben, sinds maart 2017.

 

Over hoe er geen enkele zuivere Rhodiummijn in de wereld bestaat en hoe “vraag en aanbod” enkel per absoluut toeval gelijk kunnen zijn.

 

We schreven hoe de "Rhodiumtrein" verder denderde en dat het bijna normaal was dat de prijs van Rhodium “eens in de zoveel jaar” compleet een “maal 20” of zo doet.

 

Maar we zijn tegelijk misschien ook te voorzichtig geweest, want we hebben het metaal altijd een diversificatie genoemd.In 2017 waren we er wel vroeg bij, vermits de bodem van een lange berenmarkt in 2016 lag. Dalende koersen hebben we sindsdien eigenlijk nooit gekend, onverstoorbaar steeg de koers van 1.000 dollar in maart 2017 naar 2.000 dollar per ounce een jaar later. Dan al liet Rhodium de goudprijs achter zich… Nog een jaar later, in maart 2019, noteerde de koers al boven 3.000 dollar en vanaf dat moment startte de versnelling pas echt. 1 januari 2020, minder dan twee maanden geleden, noteerden we 6.000 dollar en vandaag zijn we de 10.000 dollar al ruim gepasseerd!

 

Het hek is dus helemaal van de dam met een exponentiële stijging, die de bezitters van Rhodium geen windeieren heeft gelegd!

 

Maar de titel van deze nieuwsbrief is SPAGAAT, en daar zitten we vandaag. Terugkijken is makkelijk, maar nu staan we hier... Eindstation bereikt?

 

Aan de ene kant kan je nog gewoon zeggen dat de trend intact is, die is duidelijk UP (dat is een understatement) en uitgezonderd een wereldwijde recessie, komt er vandaag nog steeds gewoon te weinig Rhodium metaal uit de grond.

 

Aan de andere kant kan en mag je een rally van deze grootteorde niet laten passeren zonder flink winst te nemen. Exponentiële stijgingen (en dit is er eentje) stoppen ALTIJD ergens en de reactie naar beneden, die kan ook van dezelfde grootteorde zijn. Bovendien hebben we met het intussen beruchte "Corona virus" nu een kandidaat “black swan event” dat de wereldeconomie een deuk kan geven (veel succes met het managen van de wereldwijde schuldenbubbel, in een krimpende economie).

 

Wij weten vandaag absoluut NIET welke kant de prijs van Rhodium zal uitgaan en onze nieuwsbrief bevat nooit financieel advies. MAAR… Wie hier in Rhodium niet op zijn minst een flink stuk van de tafel neemt, na de spectaculaire rally sinds nieuwjaar, kan beter een andere hobby gaan zoeken!

 

Onze belangrijkste boodschap vandaag gaat eigenlijk ook niet rechtstreeks over Rhodium, want eigenlijk willen we vooruit kijken.

 

Vooruitkijken, betekent zoeken naar nieuwe opportuniteiten bij andere edelmetalen.

 

Rhodium was een buitenbeentje en wij konden zelfs 200 nieuwsbrieven over het edelmetaal hebben geschreven, de meeste spaarders/beleggers zouden het toch nooit aankopen, wegens totaal onbekend. Dus, aan wie wel Rhodium kocht, proficiat!

 

Maar als de rally van Rhodium ons iets kan leren, dan is het wel dat je ook echt “in the game” moet zitten, om achteraf te kunnen oogsten...

 

Gelukkig zijn de edelmetalen zowat de enige activaklasse in de financiële wereld vandaag, waar je nog echt koopjes kan doen - ja, wij zijn bevooroordeeld. En opnieuw hebben wij, net zoals bij Rhodium drie jaar geleden, geen enkele garantie voor je. Zo werkt de echte wereld NIET. Rond iedereen die je vandaag ook maar ergens zoiets als een gegarandeerd rendement biedt, mag je wat ons betreft heel hard en in een hele grote boog omheen lopen.

 

Onze insteek vandaag: Goud, fysiek goud, gaat “ooit” nog een “Rhodiummeke” doen qua prijs.Dat mag je opschrijven, zolang je maar niet verwacht dat wij er jaar, maand en dag van gebeurtenis bijschrijven… En misschien gebeurt er eerst nog wel iets met Zilver en Platina.

 

Daarvoor kan je immers een perfect logische redenering volgen. Want nog een les van de Rhodium stierenmarkt, is duidelijk dat je dingen moet kopen die onterecht (ver) zijn achtergebleven en vervolgens de moed moet hebben om ermee te blijven zitten tot “iedereen” ze wil! Als je dan in dat proces twee jaar te vroeg instapt, “so what”? Denk hier aan Zilver, dat al enkele jaren aan interessante prijzen noteert, voorlopig nog zonder een echt grote rally in prijs. Hier is het potentieel toch nog gewoon 100% intact!?!

 

We zien fysiek goud vandaag als de “middenweg”, met een gekapitaliseerd rendement op jaarbasis van +8,6% sinds 01/01/2000 is het allerminst verkeerd om die middenweg te nemen (+422% in totaal rendement op 20 jaar in euro).

 

Ten opzichte van dat Goud, zijn Palladium en het zonet vernoemde Rhodium vandaag duidelijk vooruit gelopen qua koersprestatie.Dat wil zeggen dat beide edelmetalen het qua prijsstijgingen de laatste jaren merkelijk beter hebben gedaan dan Goud (en als gevolg daarvan nu moeilijk nog goedkoop te noemen zijn – dat betekent vanzelfsprekend NIET dat ze moeten dalen in prijs!!!).

 

Maar er zijn twee andere edelmetalen, Zilver en Platina, die duidelijk wel (ver) zijn achtergebleven!

 

Bovendien zijn deze metalen duidelijk meer bekend dan Rhodium. Ze circuleren natuurlijk meer, ze zijn niet zo zeldzaam, maar hebben uiteindelijk ook een groter potentieel doelpubliek.

 

Zilver.

 

Onze eerste tip vandaag is Zilver en dat koop je het meest efficiënt Zilver via de "market bars" in Londen, het zilver vrij van btw dus (meeste zilver voor je geld, in combinatie met opslag).

 

Liever zilveren munten? Kijk naar de monsterboxen of de munten van 1 kilogram.

 

Platina.

 

We hebben niet zo vaak over Platina geschreven de laatste jaren.

 

Een reden daarvoor is omdat de koers van Platina nog in een dalende trend zat op lange termijn. De vorige top, ligt nog steeds in het jaar 2008.

 

Maar nu, sinds januari 2020, verschijnt op de lange termijn prijsgrafiek verschijnt een opklimmende beweging.Deze is echt nog bijzonder pril, maar dit KAN een echte uitbraak worden, na een dalende trend die zowat 11 jaar dominant was.

 

Platina daalde gedurende de laatste 8 jaar immers met bijna 70% in waarde. Om die daling opnieuw uit te wissen, moet de prijs van Platina opnieuw 230% stijgen. Het is enkel perfect indien de koers van platina niet meer onder steunlijn komt en dat is natuurlijk geen uitgemaakt feit op dit moment.We zullen wel zien wat er gebeurt.Maar het kan perfect kloppen, stierenmarkten (bull markets) ontstaan immers in alle stilte. Wij hebben geen tromgeroffel gehoord voor Platina de laatste weken, dus misschien zijn we hier wel getuige van de start van een nieuwe bull market!

 

Vandaar dat we de meest interessante manier om fysiek Platina aan te kopen, zeker nog willen meegeven. Platina koop je HIER (per ounce) en/of HIER (per kilo) (telkens vrij van btw).

 

Wie vandaag Platina koopt, die zit er misschien echt helemaal van bij de start in!

 

Tot binnenkort!

 

Het goud999 team

 

P.S. Winst nemen in Rhodium, praktisch: Contacteer ons liefst op weekdagen tussen 11u00 en 15u00 voor de verkoop van Rhodium (via +32 494 40 20 20). Wij doen elke dag ons best om een biedprijs te voorzien, waaraan je effectief kan verkopen!