Midden december had je een mooie aankoopkans voor zilver, met een perspectief van een rally van zo'n 30%. (dit hebben we toen over twee nieuwsbrieven verspreid, hier en hier gepubliceerd).

De redenering was (en is) dat wanneer de speculanten in de zilvermarkt het niet meer zien zitten, wanneer ze de interesse in zilver verloren hebben met andere woorden, dat die momenten heel veel kans hebben om juist wel een goed aankoopmoment te vormen.

Speculanten moeten immers steeds het gelag betalen in de papieren markten. Die markt zit gewoonweg zo in elkaar en dit is één van de redenen om zelf van deze markt weg te blijven en voor "echt" fysiek edelmetaal te gaan.

In elk geval kregen we na de verwachte bodem in december al vrij snel een rally van zo'n 13%. Daarna echter, raakte de zilverprijs in een tussentijdse correctie (nog maar eentje), waardoor de prestatie sinds de bodem in december nog slechts 6% bedraagt.

Aan 30% zitten we nog niet dus! Ofwel is deze rally helemaal nog niet "af", ofwel valt de uitkomst toch fors tegen met een kleinere koerswinst dan verhoopt...

We moeten dus nog zo'n 20% omhoog, om het doel van begin december te halen.

Geen nood want er is, hier en nu, opnieuw iets interessant aan de hand:

De speculanten zijn opnieuw, nog maar eens, uit de markt geduwd. 

Dat betekent potentieel!

Let in de onderstaande grafiek van de CME zilver future, op de posities in het middelste balkje van de speculanten in groen en blauw (klik op de grafiek voor een duidelijker weergave). Deze lijnen naderen de nullijn... 

 

 

Net zoals midden december en in de eerste helft van juli van 2017, zijn de speculanten quasi afwezig. Dat is de ideale voedingsbodem voor stijgende prijzen op de futuresmarkten.

Zowel in juli als december 2017 was het effectief enkele weken later "kassa" na een gelijkaardige positionering in de markten.

Iedereen beseft (verwachten we) dat er niet zoiets bestaat als een garantie op de financiële markten, maar dit is gewoon opnieuw eengoede kans!

Die kans zien we zeker zitten, temeer omdat we nog een bijzonder goede reden kunnen aandragen waarom er "binnenkort" een rally voor de zilverprijs kan aankomen....

Die goede reden is de goud/zilver ratio, die weer boven 80 post heeft gevat. 

 


bron: netdania - klik op de grafiek voor een groter beeld.

 

De goud/zilver ratio is niets anders dan de prijs van goud, gedeeld door de prijs van zilver.

Wanneer deze ratio hoog staat, is zilver goedkoop in goud gemeten. Wanneer de ratio laag staat, is zilver duur t.o.v. goud.

Makkelijk gezegd: Wanneer deze grafiek daalt, stijgt de prijs van zilver harder dan de prijs van goud.

Als je vandaag zilver koopt, wil je net dat zien natuurlijk.

Gedurende de afgelopen 24 jaar, kon deze ratio nooit langer dan één maand boven 80 blijven noteren, het huidige niveau is dus extreem.

Een dalende ratio, betekent een betere koersprestatie van zilver en natuurlijk heeft ook die beweging niet het eeuwige leven.

Nu lopen we misschien ver vooruit, maar wanneer deze ratio in de toekomst daalt (zou dalen) tot een niveau rond de 40, is het waarschijnlijk tijd om zilver af te bouwen ten voordele van goud....

Op grafiek van de goud/zilver ratio, zie je ook de rally van zilver tussen 2009 en 2011. De prijs van zilver vervijfvoudigde op minder dan twee jaar, de goud/zilver ratio dook van boven 80 naar 30,5.

2011 was het uitgelezen moment om winst te nemen in zilver. Vandaag staan we aan de andere kant van het spectrum, eigenlijk maar net boven de bodem van eind 2015.

Samengevat: De speculanten in zilver moeten nog opnieuw instappen en het prijsniveau ten opzichte van goud heeft een extreem punt bereikt, waarbij zilver wel heel goedkoop lijkt.

Wie zijn/haar positie in zilver vandaag wil vergroten (of een eerste positie in zilver wil innemen), doet dat naar onze mening best door ofwel te kijken naar de monsterboxen Philharmoniker:

 

Of naar de zilver baren vrij van btw:

 

 
Vragen? Telefonisch bestellen?

Contacteer ons via 0032 (0) 494 40 20 20 (kantooruren) of via e-mail info@goud999.com.

Aankopen via goud999.com kan 24u/24u, 7 dagen op 7.Tot binnenkort!
 
 
Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief. 

Copyright © 2018 Solide Precious Metals, All rights reserved.