Stel een Aflopende Directie in

1-10 van 399

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

In de afgelopen 12 maanden groeide de balans van de Federal Reserve met $3.000 miljard.

Dit betekent dat er iedere dag ongeveer $8 miljard nieuw geld aan de economie wordt toegevoegd.

Wereldwijd worden er dagelijks ongeveer 300.000 ounces goud uit de grond gehaald. 


Dat cijfer is gebaseerd op 2019, in 2020 ligt dat wellicht nog een stuk lager. Dus voor iedere ounce goud die geproduceerd werd, werden er 26.666 extra dollars in roulatie gebracht.

Lees meer

Internationaal kochten begin dit jaar wereldwijd alle Centrale Banken goud aan. Ze verhogen hun goudreserves en repatriëren het goud terug naar eigen land. Ook op de beleggingsmarkt krijgt het actief meer en meer erkenning voor zijn waarde. Toch ziet woordvoerster van de CB van Tsjechië het gele goed nog niet als een optimaal instrument om reserves aan te vullen; ookal heeft de bank voor het eerst in 20 jaar zijn goudreserves weer aangevuld. Toenemende geopolitieke en economische spanningen zouden deze bewegingen in gang zetten. 

Lees meer

Tijdens de coronocrisis ligt wereldwijd de economie aan het diggelen. Toch veren de prijzen op de aandelenmarkt enorm op..? Financiëel adviseurs zien dat er graten zijn in dit fenomeen. Zij adviseren hun klanten steeds vaker posities in goud in te nemen of huidige posities te versterken, om hun kapitaal te bechermen tegen de storm die ons, waarschijnlijk, staat te wachten. 

Lees meer

We staan voor de keuze

2 jun. 2020 16:37:00

Er blijven maar weinig opties over om het spaartegoed van de wereld veilig te stellen nu overheidsschulden een ultieme piek hebben bereikt.. 

Lees meer

Goud en het financiële eindspel

27 mei 2020 13:36:00

In zijn nieuwste post Goud en het financiële eindspel, bespreekt Maarten Verheyen de heropleving van de economie na de grote depressie in de jaren '30. Economen, onder Franklin D. Roosevelt, ontdekten hoe ze een economie die aan touwen hing, weer tot leven konden roepen. Hun idee, betekende een bevestiging dat goud een ankerpunt is en blijft in de economie..

Lees meer

Zilver is nog steeds een koopje. Sinds de dip van zilver midden maart, toen ook de kloof tussen goud en zilver de hoogte in schoot, is de koers van het edelmetaal met zo'n 50% gestegen. Ondanks deze prijsschommelingen geloven beleggers nog steeds in een rally van zilver. Eens de markten zich herstellen zal zilver in de industrie terug een gegeerd product zijn. Zo kan ook de goud/zilver ratio stilletjes bij beetjes weer dichten. 

Lees meer

De goudprijs bereikt all-time-highs. Niet alleen de vraag naar ETF's, maar ook de vraag naar fysiek goud overstijgt het aanbod. Zo zien we dat in april 2020 de vraag naar fysiek goud gemiddeld 200 ton hoger ligt dan in april 2019. Maar toch, verwacht Maarten Verheyen dat goud nog niet op zijn top zit.. Hij vergelijkt de goudprijs met een motor die pas is aangeslagen en er nog heel wat bezine in de tank zit..  

Lees meer

Een spagaat in Rhodium.. Wat nu?

19 feb. 2020 10:52:37

Nu de Rhodium prijzen ontploffen, welke opportuniteiten zijn er verder binnen de wereld der edelmetalen?

Lees meer

Ik verkoop mijn rhodium

4 feb. 2020 12:14:05

De rhodiumprijs is afgelopen weken aanzienlijk gestegen, concludeert Maarten Verheyen op beurs.com. En terwijl het rhodium hoger noteert dan afgelopen weken, lijken andere grondstoffen tegenwind te krijgen. Omdat deze volatiliteit langs 2 kanten werkt, vraagt Maarten zich af of dit dan geen goed moment is om ons rhodium te verkopen.. Want hoe de prijzen zich verder zullen ontwikkelen, blijft voor ons slechts een vraag. 
Hij stipt ook aan dat zilver al enige tijd een lage koerswaarde noteert. Hij vraagt zich dan ook luidop af of dit geen mooie kans is om hierin te (her)beleggen..

Lees meer

Laatste kans voor zilver?

30 sep. 2019 11:57:17

De edelmetalen corrigeren. Goud noteert een procent of vier beneden de recente top, platina speelt 6% kwijt en zilver zelfs iets meer dan 10%.

Rhodium houdt zich bijzonder kraning en verliest om en bij de 3%.

Wat is er aan de hand?

Wel, helemaal niks!

Lees meer
Stel een Aflopende Directie in

1-10 van 399

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5