Voor de korte termijn (dan denken we aan enkele maanden), zijn er twee zaken die we momenteel in de zilver- en goudmarkt bijzonder interessant vinden.


Eéntje heeft te maken met “tijd” en de andere met de manier waarop de papieren markten in elkaar steken…


Beide zaken kunnen perfect duiden op een bodem voor de metaalprijzen, ergens deze maand, gevolgd door een fikse rally.
(voorzichtig als we altijd zijn met voorspellingen: Dit is nooit een garantie!)


Om de lengte van onze nieuwsbrief wat te beperken, hebben we dit verhaal in twee stukken gekapt. Eén positieve factor nu, de andere later deze week.


Vandaag kijken we naar "tijd", later deze week naar een heel positieve ontwikkeling in de "papieren" markten op de Comex (CME), die toevallig ook nu, op hetzelfde moment, van toepassing is!


Maar eerst TIJD dus... 


Net zoals het terugkeren van de seizoenen, kunnen we er moeilijk omheen dat er ook een cyclus bestaat in de prijsevolutie van goud en zilver. We gingen 15 jaar terug in de tijd en onderzochten de prijzen in de maand december...


Telkens noteerden we de laagste (zilver) koers in de maand december, samen met de hoogste koers in de daarop volgende drie maanden (uiterlijk tot eind maart van het jaar daarop volgend).


De gekozen periode is lang genoeg om zowel de "bull market" van de jaren tot 2011 te bevatten, als de "bear market" tot eind 2015.


Het resultaat bevat dus zowel positieve jaren, waarin de zilverprijs steeg per saldo op jaarbasis, als de negatieve jaren waarin de prijs van zilver achteruit moest van jaar op jaar!


Dat goud en zilver de laatste twee jaar in december bodemden, gevolgd door een rally in januari en februari wisten we, zonder dat we dit moesten gaan opzoeken... 


Maar ook op lange termijn blijkt er iets heel interessant aan de hand met deze maand, zoals je kan zien in de grafiek:

 


klik op de grafiek voor een groter formaat.


Gemiddeld genomen steeg de prijs van zilver (in USD) met+30,75% van het laagste punt in december, tot het hoogste punt in prijs voor einde maart van het jaar daarop!


Bovendien vonden we geen enkel jaar waarin er niet op zijn minst één duidelijk moment was, waarop je "flink in de plus" stond ten opzicht van een aankoop op het laagste punt van de maand december!


Nu weten we natuurlijk dat de bovenstaande methode in de praktijk bijna niet te kopiëren valt en dus is deze verduidelijking belangrijk:


De grafiek toont wel het effectieve koersverschil, de percentages staan echt helemaal correct, MAAR dit realiseer je enkel en alleen wanneer je op de absolute bodem koopt van de maand december! (en laten we daar duidelijk over zijn, dat kan natuurlijk "niemand"!)


In de grafiek met resultaten hieronder kan iedereen dus perfect een correctiefactor (van bijvoorbeeld 5%???) nemen die een echte “trade” minder zou opbrengen dan het ideale geval.


Of nog beter en hier voelen wij ons ook comfortabel bij:


Als je in de typische correctie van de maand december fysiek zilver koopt, heb je heel veel kans dat dit gewoon een uitstekend moment is om aan te kopen! (voor goud geldt trouwens identiek hetzelfde!)


Praktisch: Het meest efficiënte zilver, vind je wat ons betreft bij demonsterboxen en de munten van 1 kilogram.

 
 

 


De TIJD vertelt ons vandaag dat de kans op een rally groot is, de structuur van de markt later deze week, zal een fundamentele reden daarvoor geven.


Tot later deze week!

 
P.S. Betalen met Bitcoin, kan vanaf nu bij goud999!


Contacteer ons via info@goud999.com of telefonisch (via 0032 494 40 20 20), indien je in de markt van vandaag deze cryptocurrency (voor een stuk) wil ruilen voor fysiek edelmetaal!