Goud heeft het momenteel niet gemakkelijk. Ook zilver staat op het laagste peil in verschillende jaren. Dat is algemeen bekend. Maar binnen een paar jaar zou goud opnieuw moeten kunnen schitteren. De Fed zal te veel het monetair beleid gaan verstrakken. Hierdoor kan de economie in een recessie terechtkomen. Hierdoor kunnen de goudprijzen fors gaan stijgen.

 

Dat is een speciale redenering die we nog niet vaak gelezen hebben, maar aan de hand is van Erik Norland, de executive director en senior econoom bij CME Group.

 

We zien dat het tekort in de Verenigde Staten fors aan het oplopen is. Indien de Fed te veel verstrakt en de economie in een recessie terechtkomt en we dan de rentevoeten opnieuw moeten verlagen, dan kunnen we een enorme bullmarket zien bij het goud.

 

De analist geeft er wel meteen eerlijk  bij dat een dergelijk scenario op korte termijn niet te verwachten valt. Dat zit er inderdaad de komende maanden niet aan te komen.

 

Goud heeft immers nog steeds (jammer genoeg) een sterke negatieve of inverse correlatie met de dollarprijs. Beleggers moeten goud verhandelen als het ware een valuta.

 

Daarom moet je bijzonder goed kijken naar de manier waarop goud verhandeld wordt tegenover de euro, het pond, de renminbi en andere valuta’s.

 

Voor de defensief ingestelde belegger is goud nog steeds een van de weinig opties die er voorhanden zijn om de portefeuille te stabiliseren.