Een van de stemmen waar we erg graag naar luisteren, is James Turk. Hij is een van de grootste kenners van goud en zilver ter wereld. Hij pleit voor wat meer geduld wanneer het gaat over beleggingen in edelmetalen.

 

Voor hem is het consolidatieproces dat we momenteel aan het bouwen zijn enorm belangrijk.

 

Hij geeft al aan dat een dergelijk proces erg saai kan zijn en eindeloos kan duren.

 

Dat zien we momenteel, en daardoor kunnen beleggers de handdoek in de ring gooien.

 

Volgens hem is het erg moeilijk tot onmogelijk om te voorspellen wanneer een uitbodemingsproces zal eindigen. Maar wanneer er effectief een einde aan komt, dan zal een uitbraak de edelmetalen een heel stuk hoger stuwen.

 

Wat je volgens Turk moet doen, klinkt vrij eenvoudig: ervoor zorgen dat je klaar staat op het moment dat de actie gaat beginnen.

 

Dat moment kan er elk moment aankomen. De fout die je zou kunnen maken, is te denken dat dit consolidatieproces nooit zal eindigen, want het eindigt nu eenmaal altijd. We moeten ook niet te streng zijn voor onszelf, want de prestaties van goud en zilver zijn erg goed.

 

Goud is al zowat 11% gestegen sinds het begin van het jaar, terwijl zilver 7% is gestegen. Volgens alle normale normen zijn dit goede tot uitstekende prestaties. Turk verwacht trouwens nog meer vuurwerk tegen het einde van het jaar. Dan nemen de prestaties van de edelmetalen doorgaans een hoge vlucht.

 

De redenen om in edelmetalen te beleggen, blijven nog altijd dezelfde: de ongezonde staat van het banksysteem en de enorme schulden die zich aan het opbouwen zijn in het systeem.

 

Deze schulden zullen nooit worden terugbetaald met dezelfde koopkracht. De inflatie neemt toe en het wordt alleen maar erger.

 

Zorg dus voor een goede voorbereiding, en blijf vooral accumuleren!