Nieuwsbrief 29/12/2017:
Als je eind 2017, in één oogopslag, wil weten hoe het staat met de edelmetalen. Kijk dan naar de grafiek hieronder!

Deze geeft je een globaal beeld van de activaklasse "grondstoffen", waar de edelmetalen mee in vervat zitten, versus de aandelenmarkten:

 

Chart courtesy: Bloomberg - klik op de grafiek voor een grotere weergave.

De grafiek toont ons effectief een geschiedenis van bijna 50 jaar en laat zien waar er vandaag meer dan waarschijnlijk het meeste "value" te vinden is! 

Aandelen zijn populair op dit moment, grondstoffen krijgen natuurlijk ook wel "wat" aandacht... Maar ze staan qua waardering heel erg duidelijk in de schaduw. (relatief gezien zijn ze waarschijnlijk zelfs het goedkoopst "ooit" versus aandelen)

"This time is different", het blijven de vier allerduurste woorden voor beleggers.

Wij volgen dus aandachtig, tot de slinger de andere kant zal uitgaan en de waarderingen minstens naar het gemiddelde van de laatste vijftig jaar zullen evolueren.

Dat kan best een behoorlijk spectaculaire beweging inhouden! 

2017 was alvast qua prijsevolutie nog niet spectaculair, voor de prijzen van goud, zilver en platina (daar hebben we dus nog wat te goed).

Palladium en vooral Rhodium staan duidelijk wel verder en konden al in 2017 een uitstekend rapport voorleggen.

Aangezien vandaag de laatste handelsdag van 2017 is, zal de prijs van Rhodium meer dan +120% stijgen in 2017.

Maar om dat een beetje in perspectief te plaatsen: Willen we een nieuw prijsrecord neerzetten? Dan moet de prijs van Rhodium nogmaals +470%, vanaf de koers van vandaag! (geen voorspelling)Wij zijn er in de eerste week van het nieuwe jaar opieuw en wensen je nog heel fijne feesten! 

Het goud999 team.