Komt het nog goed in Zuid Afrika?
 

De belangrijkste kredietbeoordelaars, S&P, Moody’s en fitch, verlaagden recent allemaal de krediet rating van het land tot “junk” (rommelstatus). 

De economische groei over het eerste kwartaal in Zuid Afrika was met -0,3% eerder al, toch enigszins verrassend, negatief uitgevallen.

President Zuma, die voorlopig veel meer corruptie aanklachten kon overleven dan een kat levens heeft, heeft er sinds dit weekend nog maar eens een probleempje bij.

Binnen zijn eigen partij, het ANC, werd er (en dit niet voor het eerst) een motie van wantrouwen tegen Zuma naar voor gebracht.

Zuid Afrika lijkt misschien de ver van ons bed show, het land heeft echter een grote en belangrijke mijnbouwsector… 

Die mijnbouwsector krimpt de laatste jaren wel, onder druk van "lage" prijzen, maar stelt nog steeds bijna 500 000 mensen te werk.

Een politiek en economisch risico in Zuid Afrika, kan bovendien voor één metaal in het bijzonder de lont onder het kruitvat aansteken.

Platina.

Het metaal noteert momenteel meer dan 300 dollar per ounce goedkoper dan goud (bijna 25% goedkoper dus), terwijl in de recente geschiedenis koersen van 70% boven de goudprijs voor platina niet abnormaal waren.

Zuid Afrika is met voorsprong de grootste producent van platina, met een aandeel van bijna 70% van de wereld mijnbouw productie van het witte metaal.

Omwille van de lage platina prijs, samen met operationele en sociale problemen, is de productie van het metaal de laatste jaren reeds licht dalend geweest. 

Bijkomende chaos in Zuid Afrika, kan dus perfect de lont onder de platinakoers ontsteken.

Het kan er vooral voor zorgen dat de fysieke aanvoer van platina stokt in een markt die naar alle normen klein is. (totale productie minder dan 175 ton/jaar!)

In het verleden bleef een verschil in prijs tussen goud en platina van 300 dollar nooit lang op de tabellen staan.

Aan de andere kant: Er is natuurlijk geen enkele economische wetmatigheid die stelt dat de platina prijs absoluut en zonder enige twijfel boven de goudprijs zou moeten noteren, zelfs al was dit vroeger meestal het geval. 

Het lijkt ons vandaag wel een perfect logisch verhaal om te zorgen dat je, nu de prijs duidelijk goedkoop is,  een positie in platina hebt.


Hoe doe je dat?

Door het echte, fysieke metaal te kopen, dat is je enige garantie om de beweging in prijs zeker te volgen.
 
 
Geen btw betalen op fysiek platina kan perfect, terwijl je toch volledig eigenaar bent.

Dankzij ons Platina vrij van btw koop je nu niet alleen aan de beste voorwaarden, je hebt ook de garantie dat je in de toekomst ook aan de beste condities opnieuw kan verkopen! (en dat laatste is natuurlijk zeer belangrijk!!!)

Meer info en/of aankopen? Dat kan HIER.

Het goud999 team
 
Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief. 

Copyright © 2017 Solide Precious Metals, All rights reserved.