Zoals vorige week reeds gemeld in deze nieuwsbrief, hier eventueel nogmaals na te lezen), doet de zilverprijs verder met de poging om een bodem te vormen. (idem voor goud trouwens)


Tegelijk zagen we toch wel tumult de afgelopen week op de financiële markten. Met de westerse beurzen in het rood (voor even denken we voorlopig?). Ook een nieuwe crisis die ontstaat in Brazilië en de Amerikaanse dollar die onder druk blijft staan. 


Die dollar verloor de laatste maand een stevige 5% ten opzichte van de euro. De eenheidsmunt noteert nu opnieuw boven 1,11 dollar.


Een zwakkere dollar mag allerminst een verrassing zijn. 


Vandaag wordt het dollarsysteem nog ondersteund door het gebruik van dollar in wereldwijde transacties en door kapitaal dat vanuit de rest van de wereld in de dollarzone wil verblijven/investeren. (Met als resultaat bijvoorbeeld superieure beursrendementen in de VS). 


Maar op een bepaald moment zal dit kapitaal opnieuw weg van de dollar "vloeien". Dan gaat koning dollar, misschien wel plotsklaps,  nog veel meer van zijn pluimen moeten laten. 


In 2008 reeds schreef Willem Middelkoop het boek "Als de dollar valt", het is niet de vraag OF maar van WANNEER.


Wanneer de dollar valt, zal de wereld heus niet vergaan (al gaat dat voor sommige beleggingsportefeuilles wel zo aanvoelen). De wereld draait door, alleen de spelregels gaan lichtjes anders zijn...


De basisregels van het wereldwijde financiële systeem wijzigen gemiddeld om de 40 jaar of zo. De laatste echte revolutie van ons financieel systeem, is al van 1971 geleden. Richard Nixon sloot het "goudvenster" op 15 augustus 1971 en plaatste de wereld op een "papieren standaard". Na 46 jaar wordt het dus stilaan tijd voor iets anders!


Op dat moment, de dag dat de wereld van de huidige dollarstandaard afstapt, heb je natuurlijk best je positie in fysiek edelmetaal al even veilig in bezit...


Terwijl we wachten op het onvermijdelijke, hebben we vandaag eenexclusieve zilveren munt in de aanbieding.


Sinds 2016 produceert de Perth Mint een populaire bullion uitgifte met de beeltenis van de "Red Kangaroo". De Australische monsterboxen zijn bij goud999 vanaf dag 1 heel populair, wegens de uitstekende kwaliteit en prijszetting!


De 1 ounce zilveren Kangaroo krijgt nu een broertje. Met de 1 kilogram PROOF zilveren Kangaroo is dit zelfs een uit de kluiten gewassen exemplaar! In een bijzonder kleine, gelimiteerde oplage van slechts 300 exemplaren.


Wie dus nu iets exclusief zoekt in fysiek zilver:

 
 Dit is een verzamelmunt die zo bekend is, dat je gegarandeerd een markt hebt voor deze munten in de toekomst.


Naar onze bescheiden mening, verkoopt deze munt dus 100% zeker volledig uit, op korte termijn...


Hier is je kans op één van die 300 munten!


tot binnenkort!

Het goud999 team