Eind vorige maand, raakte bekend dat Rusland niet alleen haar goudreserves verder had uitgebreid, maar ook dat het land dit jaar al meer dan de helft van haar dollarreserves van de hand deed!

Dat Rusland goud koopt, elke maand opnieuw, weten we al veel langer.

Tien jaar geleden bezat de Centrale Bank van Rusland nauwelijks 500 ton aan goudreserves, vandaag naderen we een reserve van bijna 2.000 ton...

Rusland is natuurlijk ook niet alleen.

Waar "Westerse" Centrale Banken eigenlijk geen keuze meer hebben (kunnen geen goud bijkopen zonder te riskeren om het hele systeem in crisis te duwen), kunnen landen die "buiten de lijntjes kleuren" zoals Rusland, Turkije en niet te vergeten China, dat nog wel doen. (ze doen dat dan ook)

In elk geval is de aankoopstrategie van Rusland behoorlijk indrukwekkend, op lange termijn. Elke maand "rustig" een "beetje" goud bijkopen, zonder fout.
(een beetje = iets minder dan een miljard dollar per maand).

De nieuwe goudreserves komen zoals de zaken nu lopen ook niet vanuit Londen (centrum goudmarkt), maar gewoon uit het land zelf. We hebben geen "inside info", maar durven stellen dat Russische goudproducenten het gros leveren van de groeiende goudreserves.


Goud is dus een bewuste (winnende) strategie op lange termijn, de beweging in dollarreserves van Rusland in 2018 echter, dat is wel even andere koek!

Daar is niets "rustig" aan, in de maand april alleen werd 48,7 miljard dollar gedumpt.

Bloomberg bracht dit verhaal met de titel "Russia Dumps Treasuries for Gold" (Rusland dumpt Amerikaanse staatsobligaties voor goud).

Onze analyse volgt dat ook, alleen niet zo één op één als het artikel doet vermoeden...

Rusland dumpte effectief dollars, dat is duidelijk. Maar voor het goud volgde het land gewoon haar bestaande strategie voor aankopen.


De Russen zijn dus slim genoeg om het verband tussen beiden niet op die manier te laten zien EN bovendien hebben ze praktisch ook helemaal geen keuze:

48,7 miljard dollar, zou vandaag meer dan 1.200 ton goud betekenen, indien in één keer omgezet!

Dat is in de goudmarkt van vandaag weliswaar "peanuts" op de LBMA in Londen. Daar worden elke dag zo'n 6.000 ton aan goudcontracten verhandeld. 

Maar het is absoluut en 100% onmogelijk om dergelijke hoeveelheid goudfysiek, "echt" dus, vast te krijgen in één keer! 
(dit geloven veel mensen niet, dat beseffen we, maar dat maakt het niet minder waar natuurlijk)

De goudmarkt wordt vandaag (nog) door papier gedomineerd en dit systeem is  intussen "oud". Het werd in 1975 geboren, om het publiek wel te laten gokken op de prijsevoluties van goud, maar om het tegelijkertijdweg te houden van "echt" goud.

Briljant uitgevoerd!  

Vandaag is dat systeem oud en versleten, het draagt intussen een massaal grote positie aan papieren/onbestaande goudcontracten met zich mee.

Contracten die wel nog aan dezelfde prijs worden verhandeld als echt goud en zelfs nog straffer... De prijs van AL het goud, wordt vandaag door verhandeling van deze contracten bepaald!

Dat is de grote instinker, want net dat zorgt er voor dat 99% van de beleggers geen onderscheid meer zien tussen beiden. 


Centrale Banken zien dat onderscheid vanzelfsprekend wel. Ze zijn niet geïnteresseerd in goudcontracten, enkel in echt goud. Er is duidelijk geen liquiditeit meer in goud, die toelaat 1.200 ton aan te kopen in "one shot"!

Op welke manier de oude goudmarkt plaats zal moeten maken voor een nieuwe goudmarkt, willen we in deze nieuwsbrief op de voet volgen.

In tussentijd weten we ook al weer dat na de verkopen van dollars in april, de Russen weer zeker voor vijf jaar "cash" hebben opgebouwd om hun goudaankopen verder te zetten!
(EN Rusland bouwt haar totale reserves ook steeds verder uit).


Het moet toch zijn dat die Centrale Banken, die allemaal samen in de buurt van 35.000 ton goud bezitten (35.000 ton = bijna 20% van AL het goud dat ooit ontdekt werd), uiteindelijk weten waar goud voor gaat "dienen", niet?


Als je zelf fysiek goud wil opbouwen, maak dan je keuze bij onze bullion coins (tip: Krugerrand en Golden Eagle)

OF

Onze keuze wanneer je goudbaartjes prefereert, de Fortuna Goudbaren met Veriscan technologie (controleer de echtheid van je goudbaar, simpel en effectief met behulp van je smartphone!)
Beschikbaar in 1 ounce50 gram en 100 gram.

Zilver? We hebben nog enkele diverse monsterboxen, 500x 1 ounce zilver, op stock!Het goud999 team. 

 

Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief. 

Copyright © 2018 Solide Precious Metals, All rights reserved.