Er is één edelmetaal dat je wel via goud999 in fysieke vorm kan aankopen, maar dat nergens ter wereld op een futuresmarkt verhandeld wordt.

Net dat metaal noteert deze morgen op de hoogste koers sinds 2011!

Op de futuresmarkten wordt "vanalles" verhandeld, van sinaasappelsap, katoen en koper, tot en met goud. De futuresmarkten voor edelmetaal en het woord "manipulatie" zijn echter nooit ver van elkaar verwijderd...

Maar nu hebben we dus een edelmetaal waarbij vraag en aanbod in de "echte" fysieke markt, de basis vormt voor de prijs!

Niet voor niets misschien, dat de prijsgrafiek van Rhodium zo'n twee jaar geleden "uitbodemde" en sindsdien toch al verder staat dan goud en zilver:

 

 


Prijsgrafiek Rhodium, maandelijks over 9 jaar.

 

 Op de bovenstaande grafiek zie je duidelijk een nieuwe bull market. De bodem in de cyclus staat er (augustus 2016) en een nieuwe stierenmarkt is gestart.

We hebben geen flauw idee hoe ver deze "bull market" uiteindelijk zal lopen. We zijn, net zoals u, ook benieuwd of het record van 2008 gehaald/overschreden wordt?

Dat prijsrecord van Rhodium dateert dus van 2008 en staat op bijna 10.000 USD per ounce. Deze morgen noteert de prijs in Zuid Afrika voor onverwerkt "Rhodium Sponge" op 1.890 USD per ounce.

Rhodium moet, in dollar, nog meer dan 400% stijgen om dat te evenaren...

In miningweekly gaf de CEO van Impala Platinum vorige week in een interview de naam "unobtainium" aan Palladium en meteen "the next Palladium" aan Rhodium. (unobtainium zoals in: niet meer te vinden).

De voorbije twee jaar komt ook enkel Palladium qua prestatie in de buurt van Rhodium:

 


 

Prijsgrafiek Rhodium (groen) en Palladium (rood) over 2 jaar.

 

Op lange termijn is het beeld helemaal anders. Waar Palladium bijna exact 100% hoger noteert dan tien jaar geleden, staat Rhodium vandaag nog 80% lager dan in maart 2008!

Rhodium staat nog (bijna) nergens...Rhodium kan je in de vorm van baartjes kopen (met LBMA kwaliteitsgarantie) en dat doe je simpelweg het meest efficiënt vrij van btw (5 ounce baar) of dat kan natuurlijk ook per 1 ounce.

Als Rhodium in de toekomst echt bijzonder schaars wordt, dan verwachten we bij goud999 dat ook de industrie bij ons zal komen aankloppen, op zoek naar metaal. Iedereen die bij ons Rhodium aankocht, mag op dat moment een berichtje met een voorstel van ons verwachten...


Onze website is 24u/24u en 7 dagen op 7 voor je beschikbaar.

Tijdens de kantooruren, staan we ook steeds telefonisch voor je klaar wanneer je een order wil doorgeven of voor bijkomende info. Je kan ons bereiken via 0032 (0) 494 40 20 20.

 

Tot binnenkort!

Het goud999 team.

P.S. Info opslag/levering Rhodium:

"Vrij van btw" betekent dat je bij aankoop meteen opdracht geeft om het Rhodium veilig/verzekerd op te slaan in een douane entrepot.

Je bent juridisch eigenaar van je eigen metaal en dankzij het unieke serienummer op elk Rhodium baartje, weet je ook exact welke baartjes uw eigendom zijn. (volledig "allocated" is de enige manier die je zekerheid geeft!!!)

Wil je vervolgens ergens in de toekomst het Rhodium toch zelf bewaren? Dat kan op elk moment vanzelfsprekend nog, door levering uit het douane entrepot naar uw adres. De levering uit dit depot kan snel en duurt in de regel slechts enkele werkdagen.

Aankopen met levering in België of Nederland (met btw) kan vanzelfsprekend ook als dat je voorkeur wegdraagt! (5 ounce en 1 ounce)

P.P.S Hoe zeldzaam is Rhodium?

De totale wereld jaarproductie uit mijnen is zodanig klein, dat er op een volledig jaar slechts 1 ounce Rhodium geproduceerd wordt, per 10.000 mensen op aarde!

Of anders gezegd, voor elke persoon op aarde slechts 0,003 gram per jaar. (dat is zo'n 0,22 gram aan geproduceerd Rhodium over een heel mensenleven)

Met dit perspectief wordt het toch nog interessanter om enkele ounce Rhodium te bezitten? 

 

Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief. 

Copyright © 2018 Solide Precious Metals, All rights reserved.