Vorige week schreven we in deze nieuwsbrief dat we eigenlijk stilaan wel een rally van de zilverprijs tegoed hebben (of correcter, we schreven dat we eigenlijk nog recht hebben op een rally van zo'n 20% in prijs).

Daarop kregen we een bericht via e-mail, van vier verschillende personen, met bijna exact, letterlijk, dezelfde opmerking. "of we wel weten dat de zilverprijs gemanipuleerd wordt" en dat er daardoor "geen enkele hoop meer is voor de zilverprijs". 

Redelijk uitzonderlijk dat de boodschap dermate gelijklopend was, van mensen waarvan wij denken dat ze elkaar echt niet kennen. Het zegt ook iets over het sentiment op dit moment in zilver, maar weet dat "bull markets" niet ontstaan uit euforie, maar eerder uit wanhoop...

Voldoende reden dus voor ons om dit vanuit ons perspectief te kaderen:

Onze globale visie, stelt dat wij IN edelmetalen willen zitten, in fysieke vorm, op zijn minst tot NA de volgende omslag van het wereldwijde financiële systeem.

Je kan deze omslag dan een crisis noemen, of hoe je wil, maar we gaan allemaal moeten ervaren hoe het exact zal verlopen en wanneer dit zal komen. 

Dat het er komt is een absolute zekerheid, want dat is gewoon één van de eigenschappen van ons evoluerend globale financiële systeem. Bij tijd en stond, gemiddeld zo om de 40 jaar, wijzigt er één en ander fundamenteel (de vorige keer in 1971). Daarna draait de wereld weer gewoon verder, met enkele winnaars en veel verliezers...

Dat is dus onze insteek. Daarin is manipulatie logischerwijs een bijna verwaarloosbare eigenschap van de markt, omdat je simpelweg onmogelijk een actief (zoals zilver) op lange termijn kan manipuleren in een richting waar de prijs niet "vanzelf" naartoe wil.

Bij goud en zilver is manipulatie tot in het oneindige dus pertinent onmogelijk.

Behalve als je er van uitgaat dat futuresmarkten, ETF's, afgeleide producten of zelfs mijnaandelen hetzelfde zijn als fysiek edelmetaal... want dan kan je wel bedrogen uitkomen natuurlijk!

Het is ook duidelijk dat "men" enkele "boosaardige banken" de schuld geeft van het feit dat ze bij tijd en stond flink op de prijs gaan leunen...

Maar deze groep maakt zich duidelijk enkel en alleen zorgen wanneer de invloed van de manipulatie op de prijs naar beneden gericht is. 

Diezelfde banken spelen immers niet altijd aan de zelfde kant, net als naar beneden, kunnen ze de prijs ook naar boven manipuleren.

Zo beweert analist Ted Butler op dit moment bijvoorbeeld, dat JP Morgan wel effectief op de papieren zilverprijs leunt (manipuleert). Onder andere met bijzonder grote "shorts" op de futuresmarkten. Maar dat hetzelfde JP Morgan tegelijkertijd letterlijk een massale hoeveelheid aan fysiek zilver aan het verzamelen is!

Papieren beloftes dumpen, de prijs naar beneden brengen en dan fysiek inslaan voor langere termijn. 


Als dat waar is (en Ted Butler heeft toch wel enig aanzien verworven met zijn analyses van de zilvermarkt), dan mogen we toch verwachten dat JP Morgan binnen afzienbare tijd overgaat tot hetomhoog manipuleren van de zilverprijs?

Zeker als hun totale fysieke positie 20.000 ton zilver benadert zoals Butler beweert...


Wel, dat ze er dan maar heel binnenkort aan beginnen, het mag van ons. Zoals vorige week gesteld, we hebben nog wat tegoed en 20% als start zou leuk zijn!

We hebben natuurlijk het geluk (!) dat de prijs van fysiek zilver effectief bepaald wordt door de handel in de papieren variant (vandaag nog). De manipulatie waar sommigen bezorgd over zijn (wij niet), zorgt nu voor meer fysiek zilver voor uw geld!

Het meest efficiënte fysiek zilver, koop je concreet bij de monsterboxen Philharmoniker en/of het zilver vrij van btw!Tot binnenkort!

Het goud999 team.

P.S. Vergeet ook goud niet.
 
De nieuwste telg in de Call of the Wild serie in 999,99/1000 zuiver goud heet de Golden Eagle. Schitterend design, hoogste kwaliteit en handig verpakt in het certificaat.

Prijs/kwaliteit of misschien beter prijs/populariteit simpelweg niet te kloppen en een "no brainer" bij de bullion munten. 

Vandaag een uitstekende prijs en een quasi gegarandeerde grote vraag naar deze munt, wanneer je hem ooit weer wil verkopen.
Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief. 

Copyright © 2018 Solide Precious Metals, All rights reserved.