Volgend jaar zal een belangrijk jaar worden voor zilver. Dan wordt immers een ommekeer verwacht. De prijzen zullen naar verwachting stijgen tot om en bij de 17 USD per ounce. Dat is te danken aan de toegenomen vraag van beleggers en een onverwacht einde aan het Amerikaanse beleid van monetaire verstrakking. Dat blijkt uit een studie van Capital Economics.

 

Wanneer we vooruitblikken naar de toekomst, dan zal volgens ons 2019 het jaar van de waarheid worden voor de zilverprijs. Dat blijkt uit een studie van Capital Economics die woensdag verscheen. De targets voor de zilverprijs zijn dan ook heel duidelijk: een stijging tot 17 USD per ounce.

 

De analist van dienst gaf aan dat de beschikbaarheid van zilver een overschot vertoont. Dat is het eerste belangrijke surplus sinds 2010. Het surplus op de zilvermarkt zal het hoogste peil in 8 jaar bereiken van 35 miljoen ounce dit jaar.

 

Maar dit tekort is echter een tijdelijk fenomeen. Hij citeerde de zwakke vraag van beleggers, de toegenomen productie van de mijnen en de vertragende vraag naar fotovoltaïsche panelen. Dit zal volgend jaar keren waardoor de overschotten worden afgebouwd en de zilverprijzen gaan stijgen.

 

Ook de vraag naar baren en munten die op het laagste peil in negen jaar zit, zal volgend jaar herstellen.

 

Mooie vooruitzichten dus!