Enkele weken geleden schreven we in deze nieuwsbrief dat spaarders en beleggers intussen niet meer weten hoe een stierenmarkt in edelmetalen er uitziet!

Het moge duidelijk zijn dat wij verwachten dat dit de komende jaren gaat veranderen (Goud, Zilver, Platina). Stierenmarkten starten met weinigen aan boord en eindigen wanneer ook de populariteit piekt!

De meest succesvolle beleggers herinneren er ons dikwijls aan: Eenmaal IN de trend, moet je proberen hem zo lang mogelijk te volgen. (the trend is your friend).


Daarom dat we het belangrijk vinden om de huidige "echte" stierenmarkt in Rhodium, even in perspectief te zetten.

Iedereen kan zien dat Rhodium vandaag 
"verder" staat dan Goud en Zilver. Voor de meeste beleggers is dat nieuws, want ze weten niet dat Rhodium überhaupt bestaat.

Laat staan dat ze weten hoe je fysiek Rhodium het best kan aankopen.


Dat gaat voor Rhodium ook niet veranderen, vorige stierenmarkten verliepen steeds zonder het grote publiek, deze stierenmarkt zal echt niet anders zijn. 

Afgelopen weekend probeerden we eens in te schatten hoe ver deze huidige stierenmarkt nog kan lopen.

De prijs moet nog zo'n 230% omhoog om het vorige record te benaderen en dat is toch echt een eigenschap van stierenmarkten in grondstoffen, dat ze uiteindelijk nieuwe records neerzetten.

Maar wij keken een keer "snel" naar de prijsgrafieken en het resultaat, dat was iets te mooi om niet in deze nieuwsbrief op te nemen!

We vergeleken de huidige stierenmarkt, die nu goed twee jaar oud is, dus met de vorige die in het jaar 2008 piekte in prijs. Omdat die vorige stierenmarkt zowat dezelfde dimensies heeft, moesten we nauwelijks iets aanpassen om die twee prijsevoluties over elkaar te plakken:

 

 

 Rhodium in USD, de vorige bull market (groen) versus de huidige (oranje). Klik op de gafiek voor een groter beeld.

 

 

In het groen zie je de volledige beweging van januari 2000 tot 2008, de volledige voorafgaande stierenmarkt dus... Daarover plakken we in hetoranje de nieuwe stierenmarkt van nu.

We hebben weinig moeten aanpassen om beiden vrij goed over elkaar te kunnen leggen, de gelijkenis is er zeker! 

Je kan argumenteren dat het er in deze stierenmarkt wat "kalmer" aan toe gaat dan in de vorige, voor de rest is het toch bijzonder goed gelijklopend!

We zijn daarna nog een heel klein stukje verder gegaan, in een poging om beide periodes nog wat beter op elkaar te laten aansluiten:

Onderstaand verschijnt er een blauwe kleur extra in een tweede grafiek.

In het blauw hebben we geprobeerd om de bodem en het doorbreken van de grens van 3.000 dollar, gelijk te krijgen aan de evolutie in het groen. Dat deden we door de as met de tijd wat samen te drukken.

 

 

 Rhodium in USD, de vorige bull market (groen) versus de huidige (oranje) en de huidige samengedrukt in de tijd (blauw).

Klik op de gafiek voor een groter beeld. 

 

 

Conclusie: Indien deze stierenmarkt voor Rhodium het uitgestippelde pad van de vorige blijft volgen (wij vinden alvast meer overeenkomsten dan verschillen), dan ligt het beste nog ruim voor ons!

Rhodium zit dus in zo'n "echte" stierenmarkt qua prijs, waar we deze nieuwsbrief mee gestart zijn. Eentje die we in edelmetaal al een aantal jaren niet meer gezien hadden!

Bijna niemand zal het echter opmerken, wegens totaal onbekend...

Interesse in Rhodium?

Dan willen we je nog enkele dingen meegeven:

1. Wanneer je Rhodium aankoopt, is het goed om ook een exit strategie te hebben in de toekomst. Je mag er best nu al aan denken onder welke omstandigheden je in de toekomst opnieuw wil verkopen. (zie de P.S. onder deze nieuwsbrief daarvoor).

2. Hoe duidelijk deze stierenmarkt ook is en hoe hard de "fundamentals" in de fysieke markt hem ook ondersteunen... Niemand  garandeert je dat ook deze stierenmarkt opnieuw de kaap van de 10.000 dollar per ounce zal ronden en overschrijden, zo werkt het simpelweg niet.

Wij kennen de prijs NIET waarop deze stierenmarkt haar hoogste punt zal bereiken, iemand anders weet dat natuurlijk OOK NIET... 


3. Rhodium aankopen, dat doe je best zonder de btw (21%) te betalen. Aankoop in combinatie met de opslag ervan dus, in een beveiligd en verzekerd douane entrepot.. 

Praktisch kan je Rhodium aankopen in verschillende formaten baartjes: 5 ounce1 ounce en zelfs 1/10 ounce. Al het Rhodium kan je ook op één overzichtspagina terugvinden.

Laat deze stierenmarkt dus niet aan je voorbij gaan!Meer info:

 
We staan je graag te woord via T: 0032 (0) 494 40 20 20 E:info@goud999.com of via de CHAT functie op onze website!
 

 

P.S. Exit strategie voor Rhodium: 

Wanneer je Rhodium aankoopt, dan is het ook verstandig om ten minste al een idee te hebben van je EXIT strategie. 

Wanneer verkoop je opnieuw? Aan welke prijs start je met verkopen?

Deze vragen zijn voor Rhodium nog belangrijker dan voor andere edelmetalen, omdat de markt bestaat uit een totale wereld jaarproductie van een luttele 700.000 ounce (zo'n 22 ton)...

Wij hebben zo'n EXIT strategie voor Rhodium en we gaan hem ook een keer op papier zetten de komende weken.
Dit document gaan we vervolgens ook gratis ter beschikking stellen, voor iedereen die via goud999 Rhodium aankoopt (natuurlijk ook voor wie in het verleden  reeds bij goud999 aankocht).