In de maanden september en oktober, was het belangrijkste onderwerp in al onze nieuwsbrieven Goud. De laatste nieuwsbrief in de maand augustus, die ging niet over Goud, wel over Rhodium en Platina...

Zijn we Zilver vergeten?

Helemaal niet, de belangrijkste financiële ontwikkelingen van de laatste weken, hadden gewoon meer te maken met goud. 

De meest recente ontwikkeling voor goud, is trouwens dat Polen opnieuw flink wat goud heeft bijgekocht voor haar officiële reserves. Volgens de Poolse financiële website bankier.pl, zou het gaan om zo'n 385.000 ounce (of bijna 12 ton)...

-> Fysiek Goud moet je "veel te vroeg" kopen.

Maar we gaan het ook over zilver hebben... Samen met Platina is het op relatieve basis, waarschijnlijk het goedkoopste metaal.

Dat goedkoop zijn, maakt het echt wel blijvend de moeite om naar zilver te kijken. We leren immers uit de geschiedenis dat bull markets (stierenmarkten) in zilver de eigenschap hebben om behoorlijk spectaculair te zijn.

Zo kan je verwijzen naar de maal 38(!) in prijs van de jaren 1970 (top in 1980 op 50 dollar per ounce), maar toen werd de markt op het laatst duidelijk naar boven gemanipuleerd (ja, dat kan ook).

Het is misschien nuttiger om de maal vijf in prijs tussen 2009 en 2011 als voorbeeld te nemen. Of waarom ook niet de +50% in de eerste zes maanden van 2016...

Wat heb je nodig om zo'n rally ook echt te realiseren?

Niet zo heel veel, al het fysieke zilver dat je op dit moment op de markt kan vinden, heeft een waarde van minder dan 20 miljard dollar!
Nu is 20 miljard veel geld voor ons allemaal, het is absoluut "peanuts" in de financiële markten vandaag.

Het "enige" dat we dus wel nodig hebben, is een "vonk" die de speculanten zilver opnieuw doet opmerken. Dat kan in de praktijk "vanalles" zijn. De minste beweging van kapitaal NAAR de fysieke zilvermarkt, zal niet zonder gevolg blijven voor de prijs!

Wok zijn ook niet de enigen zijn die zilver aan de huidige koersen interessant vinden:

JP Morgan bezat waarschijnlijk geen enkele ounce zilver in 2008... Vandaag laten ze in hun kluizen aangesloten bij de Comex alleen, zo'n150 miljoen ounce zilver zien.

146 miljoen ounces hiervan, zijn niet beschikbaar voor de markt (hebben de status Eligible). 

Dat zilver ligt dus "open en bloot" in de kluizen van de Comex, maar is eigendom van iemand die het, zeker op dit moment niet wil verkopen.

Er bestaat veel speculatie over het feit of dit zilver van JP Morgan zelf is, of dat ze deze positie niet voor zichzelf hebben opgebouwd, maar wel voor een cliënt.

Beide scenario's zijn mogelijk en wijzigen niets aan de opportuniteit. Iemand heeft de laatste jaren veel moeite gedaan om meer dan 2 miljard dollar aan zilver te verzamelen.

Om je een idee te geven: 150 miljoen ounce zilver is ongeveer 15% van de totale zilver jaarproductie uit mijnen en recyclage samen!

Verder willen we nog snel even vermelden dat de goud/zilver ratio op moment van schrijven exact 85 (!!!) bedraagt. Goud is 85x duurder dan zilver op de futuresmarkten. Volgende week tonen we de opportuniteit daarvan.

Zilver aankopen?

Onze twee tips vandaag voor zilver, zijn ofwel dezelfde munt die we eigenlijk altijd voorstellen, wegens meest verkochte munt in Europa en altijd opnieuw vlot verhandelbaar in de toekomst: De monsterboxen Philharmoniker.

Ofwel, en dat is zolang onze voorraad nog strekt minstens even interessant: Uit Zuid-Afrika, de 
monsterboxen Krugerrand 2018. 


De zilveren Krugerrands zijn natuurlijk ook gewoon per tube van 25 exemplaren verkrijgbaar (via deze link).



Tot binnenkort!
 
Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief. 

Copyright © 2018 Solide Precious Metals, All rights reserved.