Nieuwsbrief 22/01/2018:
Elke "idioot met een laptop", kan op het internet de grootste onzin publiceren, over gelijk welk onderwerp.

Zo komt het, dat er tussen de vele zelfverklaarde "specialisten" in edelmetaal, dikwijls weinig te rapen valt. Behalve een heleboel "goeroes" waar je best zo ver mogelijk van weg blijft...


En dan zijn er natuurlijk gelukkig ook nog een aantal speculanten/analisten die we wel bij de gevestigde waarden mogen rekenen. Hoewel niemand (!) het aspect timing telkens juist heeft, zijn dat de teksten die tegenwoordig wel nog lezen... 

Bob Moriarty (°1946) was in een ver verleden, op zijn twintigste, de jongste jachtpiloot in de Vietnam oorlog. Hij vloog uiteindelijk meer dan 800 gevechtsmissies in een F4 Phantom.

In 1984 vloog hij, als burgerpiloot dit keer, onaangekondigd en zonder instemming van de Franse autoriteiten onder de bogen van de Eiffeltoren in Parijs. Moriarty nam een cameraman mee voor zijn stunt en de beelden ervan kan je bijgevolg vandaag terugvinden opyoutube (waar anders?).

Vervolgens was Moriarty enkele jaren niet meer welkom in Frankrijk.

Wij kennen hem natuurlijk van de website over goud en zilver, die hij sinds 2001 samen met zijn echtgenote onderhoudt.

Het was ook Moriarty die ons reeds in 2012(!) attent maakte op NOVO resources en het potentieel in West Australië.

Het duurde dus tot 2017 alvorens iedereen hetzelfde zag en bovenop NOVO sprong.

Moriarty kocht NOVO gemiddeld meer dan waarschijnlijk onder 0,50 CAD. Het bedrijf was vorig jaar even meer dan een miljard dollar waard bij een aandelenkoers van meer dan 8 CAD, in een spectaculaire en speculatieve "run up" van de aandelen...

Sindsdien viel de aandelenkoers van NOVO wel terug, maar het verhaal bewijst nog maar eens dat er niets mis is met een ondergewaardeerd actief aankopen en vervolgens te wachten totdat "iedereen" hetzelfde ziet...

Begin december schreef Moriarty "gold and silver will bottom soon" (goud en zilver bodemen binnenkort in prijs). Die bodem zelf stond er een dikke week later effectief en we zitten sinds midden december opnieuw in een uptrend voor goud, zilver EN platina.

Deze week liet hij in zijn kaarten kijken wat betreft zijn verwachting voor 2018. Hij sloot zijn nieuwsbrief van 15 januari af met voor hem de essentie:

"Silver and Platinum are going to have a very good year".(Zilver en Platina gaan een heel goed jaar tegemoet).

Platina is misschien nog een grotere outsider dan Zilver, als je naar de verwachtingen van beleggers en analisten kijkt voor 2018...

Platina staat nauwelijks op de radar (positief), maar het zou ook eens echt "tijd "worden. De top voor de platinaprijs, werd reeds tien jaar geleden neergezet, in 2008!

Laten we zeggen dat de verwachtingen voor het edelmetaal allerminst hooggespannen staan en zo hebben we dat eigenlijk heel graag. Alles heeft immers zijn cyclus, tijd en prijs hebben daar allemaal mee te maken.

Je kan alleen iets goedkoop kopen, als de grote massa het nog niet (opnieuw) ontdekt heeft.

Kijk hieronder naar de platina grafiek, en het is duidelijk dat ALS we nog een rally van betekenis krijgen, dat dan de eerste grote weerstand voor de koers pas rond 1200 dollar per ounce verschijnt. Zo'n 20% hoger dan de huidige koers. (daarna de top van juli 2014, zo'n 50% boven de huidige koers, maar zo ver zijn we nog niet).

Ondanks het feit dat Platina achter is gebleven, staat er ook voor platina nog steeds een bodem eind 2015 (net zoals bij zilver en goud).


 

Platina in USD - weekgrafiek - klik op de grafiek voor een grotere weergave.

Een positie innemen in Platina, kan het makkelijkst en meest efficiënt door het "vrij van btw" aan te kopen.

Platina noteert ook nu nog steeds meer dan 300 dollar goedkoper dan goud, terwijl het metaal in de geschiedenis meestal flink duurder was dan het gele metaal.

Fysiek Goud is altijd een goed idee, op gelijk welk moment en zelfs aan gelijk welke marktprijs (hoe gek dat ook klinkt). Platina, dat nu goedkoper dan goud noteert, is dat nu heel waarschijnlijk ook!

Fysiek platina aankopen, betekent dat je zelf ontegensprekelijk eigenaar bent van het metaal zelf (al ligt het in een douane depot opgeslagen). Met een papieren belofte op platina of een platina ETF, ben je veel minder zeker van het metaal wanneer je het effectief nodig hebt. Vandaag liggen daar weinig beleggers wakker van, tot het ineens te laat is...

Dit blijft dus de aangewezen manier om een positie in platina op te bouwen of verder uit te breiden.
  

Tot binnenkort

Het goud999 team.