Hoewel zilver er tot dusver dit jaar niet in is geslaagd om momentum te maken, zijn veel specialisten en asset managers die zich bezig houden met edelmetalen nog niet bezorgd over het witte metaal. Zij zijn er immers van overtuigd dat zilver nog potten gaan breken dit jaar. Vooral de industriële vraag lijkt bijzonder sterk te zijn en zit in de lift.

 

In een verslag dat dinsdag werd gelanceerd, gaf Maria Smirnova, een senior portefeuillebeheerder bij Sprott Asset Management, aan dat ze optimistisch blijft dat zilver uiteindelijk zijn strepen terug kan verdienen. Zij geeft zelfs een behoorlijk optimistisch koersdoel van 21 USD per ounce. Als we kijken naar de huidige prijzen, dan vertegenwoordigt dit koersdoel een winst van 26%. De zilverfutures voor juli sloten de sessie van woensdag af op 16,694 USD per ounce. Dat is een stijging van bijna 1% op dagbasis.

 

Een significante factor achter de positieve vooruitzichten die Sprott naar voren schuift, is de industriële vraag. De wereld omarmt immers de schone energie en elektrificatie van de automobielsector, en het ziet er naar uit dat deze groei nog een heel stuk zal aanhouden.

 

Zilver mag de hoogtechnologische autosector bedanken, die zowel een wereldwijde shift naar de elektrificatie aandrijft als een driver voor de zonnetechnologie.

 

De analist merkte op dat de zilvervraag vanuit de autosector met 5% groeide vorig jaar, terwijl de consumptie vals gevolg van zonne-energie met 19% toenam. Als we naar de toekomst kijken, dan zegt Smirnova dat de vraag vanuit de autosector verder zal stijgen naarmate de technologie matuur wordt.

 

Naarmate de technologie steeds geavanceerder wordt, zal je meer zilver zien in wagens, vooral in de middelen die de chauffeurs kunnen beschermen. Zo is zilver een component in de opbouw van systemen die botsingen kunnen vermijden, zoals camera’s en sensoren. Indien er plotseling een grote marktvraag ontstaat naar deze geautomatiseerde eigenschappen, dan zullen de autobouwers waarschijnlijk meer zilver vereisen.”

 

Mooie kansen en vooruitzichten dus voor zilver. Houd je klaar voor een sterke rally wanneer het sentiment keert!