In onze nieuwsbrief van 14 juli noemden we Clive Maund een "veteraan van vele oorlogen" in de edelmetaalsector.

Hij wees ons op het feit dat speculanten de zilvermarkt voor dood achtergelaten hadden en we op dat moment, midden juli, wel eens de basis konden vormen van de volgende rally voor Zilver.

(de gehele nieuwsbrief van 14/07 kan je eventueel hier opnieuw lezen, hij is vandaag best nog actueel)

Maund haalt intussen zijn gram. Vandaag zijn we 37 handelsdagen verder en de zilverprijs staat effectief 14% hoger in Amerikaanse dollar.

Omdat de dollar in 2017 echt niet mee wil (binnenkort meer daarover), blijft er voor ons in euro nog iets meer dan 8%koerswinst over.

Deze rally is dus goed vertrokken!

In zijn laatste zilver update van enkele dagen geleden (3 september), ziet Maund positieve signalen voor de langere termijn en de ontwikkeling van een "echte" bull market in zilver.

Het is volgens hem normaal dat zilver het in de eerste fase nog relatief rustig aan doet (gewoon gelijke tred houdt met goud).

Ook de uitbraak van de koperprijs doet volgens Maund het beste verhopen voor de edelmetalen.  grafiek met commentaar Clive Maund, bron: www.clivemaund.com


Wanneer je gewoon naar de grafiek hierboven kijkt, zie je waarom het bijna normaal is dat er vandaag eigenlijk geen kat in zilver geïnvesteerd is.

Enkel investeerders op zoek naar "waarde" zullen interesse hebben, de speculanten die op koersprikkels reageren, zijn nog nergens te bekennen.

De prijs van zilver daalde van april 2011 (50 dollar per ounce), naar 13,64 dollar in december 2015. Dat is een daling met 73% en een berenmarkt die zelfs grootste optimist serieus heeft doen twijfelen!

Wanneer de bodem van 2015 nu ook definitief de bodem blijkt (eigenlijk al langer onze verwachting) en als we nu ook in een heuse nieuwe stierenmarkt terecht komen, dan zijn er leuke dingen mogelijk:

1. Stijgende koersen lokken nieuwe kopers. Wanneer er kapitaal naar de relatief kleine zilvermarkt kijkt, gaan we dat in de prijs merken.

Tussen november 2008 en april 2011 vloeide er voldoende kapitaal naar zilver om de koers uiteindelijk te doen vervijfvoudigen!

2. Stierenmarkten (bull markets) hebben de eigenschap dat ze uiteindelijk prijsrecords neerzetten. Voor zilver ligt de vorige top nog steeds 180% boven de huidige koersen.

Vandaag noteert zilver dus nog relatief dicht tegen die bodem van de zilverprijs (en dat is natuurlijk positief). 

3. In de financiële wereld vandaag, is het sowieso al een uitstekend idee om tenminste een gedeelte van je vermogen aan te houden in "echte" tastbare zaken (goud, zilver, platina, palladium, rhodium).

Praktisch:
Het blijft onze overtuiging dat zilver kopen enkel "zin" heeft, als je het ook echt "fysiek" kan vasthouden indien nodig.

Aandelen van zilvermijnen en alle types "papieren" zilver, kan je bij goud999 ook simpelweg niet aankopen. Ze hebben ontegensprekelijk andere eigenschappen dan zilver zelf. Je hebt geen enkele garantie dat ze de prijsevolutie van het "echte" zilver zullen volgen (positief of negatief).

Belgische en Nederlandse spaarders en beleggers kopen zilveren munten (wegens interessanter dan baren) en doen dat meestal in de vorm van 1 ounce munten, waarbij de monsterboxen zilver degrootste populariteit hebben.

Een monsterbox is dus ook steeds makkelijk te verhandelen in de toekomst.

Net daarna qua populariteit, vinden we de munten van 1 kilogram. Net zoals bij de monsterboxen, bieden deze munten je de absolute garantie dat je de prijsevolutie van zilver volgt!


Tot binnenkort!

Het goud999 team


Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief. 

Copyright © 2017 Solide Precious Metals, All rights reserved.