Stel een Aflopende Directie in

21-30 van 392

In de VS en Canada moet Fiat Chrysler in totaal maar liefst 965.000 wagens terugroepen, de uitstoot van schadelijke gassen is te groot in bepaalde modellen van Dodge, Chrysler en Jeep van de bouwjaren tussen 2011 en 2016.

De driewegkatalysatoren van al deze voertuigen zullen moeten worden vervangen om de uitstoot binnen de normen te krijgen.

Lees meer

Sinds augustus, toen goud een bodem zette op 1.195,20 dollar per ounce, is de goudkoers stijgende. Op 20 februari bereikte het edelmetaal een piek van 1.347,90 dollar per ounce, om vervolgens weer lager te gaan.

Deutsche Bank geeft nu aan dat, ondanks de recente volatiliteit, goud hoger zal blijven gaan. Michael Hsueh, FX strateeg bij Deutsche, gaf vier dagen geleden aan dat de bank bullish is.

Lees meer

Enorme rally voor zilver?

14 mrt. 2019 14:56:00

Momenteel speelt het zeldzaamste edelmetaal rhodium de pannen van het dak. Sinds het begin van dit jaar staan we al op een winst van +35% YTD. Dat is enorm indrukwekkend. Rhodium gaat zo snel zo sterk omhoog omdat er een tekort is en het gebruikt wordt in de productie van katalysatoren.

Lees meer

We weten allemaal dat zilver het kleine broertje is van goud, en dat het een heel stuk volatieler is dan goud. Zilver is een edelmetaal dat richtinggevend is. Het is een industrieel metaal en tegelijkertijd een edelmetaal. Door die ‘hybride’ status kan zilver gevoelig zijn voor zowel de economie als voor de vraag van beleggers.

Lees meer

Op vorige donderdag verlaagde de Europese Centrale Bank aanzienlijk de groeivooruitzichten voor het jaar. Op die manier wordt verwacht dat de Europese economie dit jaar met 1,1% zal groeien. In december was er nog een groeivooruitzicht van 1,7%. We zien dus dat de Europese economie serieus aan het afkoelen is.

Lees meer

Jullie weten ondertussen dat goud en zilver onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Beide edelmetalen hebben een sterke link met de financiële markten. Wanneer de markten het minder goed doen, dan is er nog altijd een neiging om naar de edelmetalen te gaan vluchten.

Vaak nemen we aan dat goud richtinggevend is voor zilver, maar analist Derek Macpherson, vice voorzitter van Mining Analysis bij Red Cloud Klondike Strike, denkt daar alvast anders over. Voor hem is het net het tegenovergestelde.

Lees meer

Goldman Sachs is iets minder bullish op algemene grondstoffen maar de bank blijft bijzonder positief over goud en zilver. De prognoses voor de edelmetaalprijzen nemen in haar laatste grondstoffenrapport toe.

Afgelopen maandag publiceerde de bank een nieuw rapport, waarin de grondstoffenanalisten van Goldman Sachs voorspellen dat goud nog hoger gaat dan eerder gedacht.

Lees meer

We spreken hier op deze pagina’s het meeste over goud en zilver uiteraard, maar je moet ook de andere edelmetalen niet vergeten, die zelfs nog zeldzamer zijn. Denken we bijvoorbeeld maar aan palladium en platina en rhodium. Rhodium heeft er de jongste jaren een enorm sterke rit opzitten. Dat heeft te maken met het onevenwicht tussen vraag en aanbod.

Lees meer

Is goud koopwaardig

25 feb. 2019 14:06:56

Is goud koopwaardig? Die vraag stellen aan de CEO van een goudmijnbedrijf komt overeen met aan een slager vragen of vlees gezond is, of aan een bakker of brood lekker is. In een recent artikel op Kitco werd deze vraag gesteld aan de CEO van Gold Field Limited, met name Nick Holland. Hij is een van de bekendste CEO’s in dit domein en zeker een van degene met de meest uitgesproken meningen.

Lees meer

Goud - en mijnbouwbedrijven in trek

20 feb. 2019 13:08:29

Een groeiend aantal analisten en instituties blijken meer en meer bullish op de goudmijnbouwbedrijven. Deze mijnbouwaandelen zagen sinds begin dit jaar al grofweg een verdubbeling in stijging gekeken naar het gele edelmetaal zelf.

Lees meer
Stel een Aflopende Directie in

21-30 van 392