Stel een Aflopende Directie in

31-40 van 392

Goud op hoogste peil in 10 maanden

20 feb. 2019 13:06:20

Het goudmomentum begint nu echt wel aan te trekken. De goudprijzen zitten in de lift en bereikten dinsdagnamiddag tijdens de Amerikaanse handel het hoogste peil in 10 maanden. Er waren uiteraard wel enkele factoren die aan de basis lagen hiervan.

Lees meer

De goudprijs doet vandaag zijn hoogste punt aan in twee weken tijd. Dit wegens een zwakkere Amerikaanse dollar, die op haar beurt daalt vanwege de verwachting dat de VS en China binnenkort een handelsovereenkomst zullen sluiten. Palladium doet op haar beurt wederom een recordhoogte aan.

Lees meer

Een van de belangrijkste misverstanden over goud, is dat het steeds en altijd een dalende dollar nodig heeft om goed te kunnen presteren. Dat klopt dus niet. Er zijn immers in de geschiedenis meer dan genoeg momenten waarop de USD zich loskoppelt van het goud. Beide gaan dan samen stijgen.

Lees meer

Goud stijgt vandaag tot zijn hoogste punt in twee weken tijd nadat zwakke Amerikaanse economische gegevens de zorg aanwakkerde voor een wereldwijde economische vertraging en de kans op een renteverhoging door de Amerikaanse Fed voor dit jaar steeds kleiner lijkt.

Lees meer

Je weet dat er op de financiële markten twee belangrijke emoties zijn: angst en hebzucht. Die twee emoties geven richting aan alles wat er op de financiële markten gebeurt. Beleggers moeten zich bewust zijn van hun eigen emoties en op die manier kunnen ze op de markten veel geld verdienen of vermijden dat ze geld verliezen.

Lees meer

Het Russische ministerie van Financiën onderzoekt of het mogelijk is om belasting op goudaankopen (BTW) af te schaffen.

Momenteel kent Rusland een BTW tarief van liefst 20 procent op alle goudaankopen in Rusland. Bij verkoop van het edelmetaal krijgt de koper die BTW nu niet terug, aldus het Ministerie van Financiën.

Lees meer

Italiaanse populisten gaan opnieuw een conflict aan met de centrale bank van het land en riepen wetgevers op om wetgeving aan te nemen waarin staat dat de enorme Italiaanse goudreserves, dat een waarde heeft van bijna 90,8 miljard euro, tot de staat behoren.

De wet, die moet verduidelijken wie eigenaar is van het Italiaanse goud, werd gepresenteerd door eurosceptici Claudio Borghi. Het draagt bij aan een al reeds gespannen relatie tussen de Italiaanse centrale bank en de coalitieregering.

Lees meer

Het zal niet als een verbazing komen wanneer je deze pagina’s en het nieuws in de gaten, houdt, maar er is enorm veel beleggingsrisico aan de horizon. Beleggers zullen zich moeten indekken tegen deze onzekerheid en hierdoor zullen de goudprijzen de komende maanden fors gaan stijgen. Dat blijkt althans uit de verklaringen van een goudbull met veel ervaring op de markten.

Lees meer

Twee maanden nadat de Venezolaanse president Nicolas Maduro de Turkse president Recep Tayyip Erdogan in Ankara bezocht, werd een mysterieus bedrijf uit de grond gestampt genaamd Sardes.

Lees meer

Venezuela zit in bijzonder slechte papieren. Zo werd meer dan 40% van de goudreserves van het land vorig jaar verkocht. De zittende president, Nicolas Maduro, heeft immers dringend geld nodig om de overheid te laten draaien. Dat blijkt uit mediarapporten die de Venezolaanse oppositie wetmaker  Carlos Paparoni citeren.

Lees meer
Stel een Aflopende Directie in

31-40 van 392