Stel een Aflopende Directie in

41-50 van 392

Centrale banken kochten vorig jaar het meeste edelmetaal aan sinds 1971, toen de VS de goudstandaard beëindigde, aldus het laatste rapport van de World Gold Council (WGC).

Lees meer

De zilverprijs steeg in december liefst 9,1 procent, de grootste maandelijkse winst in bijna twee jaar tijd.

Dit jaar zou de prijs volgens een poll onder beleggers, uitgevoerd door Bloomberg, kunnen stijgen tot 17,50 dollar per ounce. Dit terwijl de huidige prijs rond de 15,35 dollar per ounce koerst.

Ook een poll door Reuters onder beleggers blijken beleggers positief over de mogelijkheid in zilverprijsstijging dit jaar.

.

Lees meer

De goudprijs ging dinsdag hoger. Dat is een voortzetting van een trend die we nu al een aantal dagen en weken zien. De goudprijs ging immers hoger naarmate de dollar verder verzwakte. Er staat immers een tweedaagse Fed bijeenkomst gepland, die de rentevoeten hoogstwaarschijnlijk stabiel zal houden. Ook is er stijgende bezorgdheid over het escalerende handelsdispuut tussen de VS en China.

Lees meer

Goud begint de jongste weken weer wat tekenen van leven te vertonen. De uptrend die we in december gezien hebben, wint eindelijk weer wat aan tractie. Dat is een goeie zaak, ook voor zilver.

Lees meer

Miljardair en Equity Group Investments oprichter Sam Zell heeft voor het eerst in zijn leven goud aangekocht, zo liet hij aan Bloomberg weten.

Zell geeft aan dat de hoeveelheid kapitaal die in nieuwe goudmijnen wordt gestoken zo goed als nihil is en voegde eraan toe dat hij ook in fysiek goud investeert als hedge.

Lees meer

Volgens een onlangs verschenen rapport van de World Gold Council (WGC) zullen beleggers wereldwijd ook in 2019 blijven investeren in goud. Dit vooral vanwege haar rol als veilige haven tegen inflatie en onzekerheid in financiële markten.

Lees meer

Goldman: goud naar 1300 USD dit jaar

14 jan. 2019 09:28:43

De goudprijzen hebben de afgelopen weken en maanden hun functie van veilige haven weer voluit kunnen opnemen. Maar er zijn analisten die optimistisch blijven. En niet van de minste, want Goldman Sachs zegt dat de goudprijzen de komende maanden boven de 1300 USD per ounce zullen blijven doorstijgen.

Lees meer

Let op het goudmomentum in 2019

10 jan. 2019 09:31:54

De Verenigde Staten zitten al verschillende jaren in een sterke economische boom. De beleidsmaatregelen van Donald Trump zorgen bovendien voor een nog sterkere groei.

In 2018 voelden beleggers weinig noodzaak om bescherming te zoeken in goud omdat alles op het eerste gezicht goed ging. Maar in de laatste maanden van vorig jaar is daar wel wat verandering in gekomen.

Lees meer

50 jaar Zilver in december

28 dec. 2018 16:01:36

Nieuwsbrief 19/12/2018:

Welke strategie werkt al vijftig jaar na elkaar, zonder onderbreking? Met een gemiddeld positief rendement van zelfs +24% binnen enkele maanden (minimaal 2% rendement en maximaal 151% rendement).

Lees meer

Labels:

Na een rally de afgelopen vier maanden haalde edelmetaal palladium grote broer goud in vorige week, gekeken naar prijs.

Palladium piekte op een prijs van 1,261,70 dollar per ounce, terwijl goud op dat moment rond de 1.238,16 dollar per ounce werd verhandeld.

Lees meer
Stel een Aflopende Directie in

41-50 van 392