Big 5 Buffalo - Krugerrand PROOF set Zilver 2 Ounce 2021

Meer Views

Big 5 Buffalo - Krugerrand PROOF set Zilver 2 Ounce 2021

Beschikbaarheid: Uit voorraad

Big 5 Series - Buffalo Zilver Kruger Set


LET OP! VOORVERKOOP - Leverdatum nog niet gekend!

  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

The Big 5 Series werd in februari 2019 geïntroduceerd door de South-African Mint. De serie wordt uitgebracht ter ere van het unieke natuurlijke erfgoed van Afrika. Elke 6 maanden zal er een nieuwe munt worden uitgegeven, met de als vijfde en laatste in rij 'de Buffel'.

De Afrikaanse of Kaapse buffel is een groot gehoornd runddier. Zij zijn de enige dieren binnen de Big 5 die niet bedreigd zijn. De Kaapse buffel wordt door velen als meest gevaarlijk voor jagers beschouwd. Gewonde buffels zijn bekend om jagers in een hinderlaag te lokken en vervolgens aan te vallen.

De term 'The Big Five' ontstond toen big game-jagers de kusten van Afrika bezochten om op trofeeën te schieten, waarbij de lokale bevolking hen waarschuwde voor de vijf gevaarlijkste dieren in Afrika: de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel. Een niet te missen toevoeging voor iedere verzameling!

Deze unieke set bevat twee proof munten in capsule, eentje is de Buffalo PROOF de ander de krugerrand PROOF met Buffalo Privy. De set komt met certificaat en wordt geleverd in een premium houten doosje van de South African Mint. Oplage van wereldwijd van 1.000 stuks.