Mexicaanse Libertad Zilver 1 Ounce 2020

Meer Views

Mexicaanse Libertad Zilver 1 Ounce 2020
€ 33,10

Mexicaanse Libertad 2020

OF
  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

Mexicaanse zilveren Libertads worden ieder jaar geslagen in zeven verschillende gewichten, de 1 ounce munt is echter de meest populaire van de serie.

De Mexicaanse Zilveren Libertad werd sinds zijn introductie in 1982 vaak over het hoofd gezien door muntverzamelaars. Alhoewel deze munten zich kunnen meten met munten zoals de Amerikaanse Silver Eagle en de Oostenrijkse Philharmoniker, werd deze munt jaar na jaar minder geslagen. De vraag naar deze munt is echter recent gestegen waardoor het door de beperkte oplage een relatief moeilijk vindbare munt is geworden. Wij leveren nieuwe Mexicaanse Libertads van de meest recente jaargang. De munten worden per 25 stuks verpakt in een speciale tube.

De muntzijde van de munt draagt de afbeelding van de "Angel of Independence" (ook wel "Winged Victory"), één van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Mexico City sinds 1910. Op de voorzijde vind je eveneens Popocatépetl en Iztaccíhuatl, twee vulkanen die uitkijken over de Mexicaanse vallei. Deze vulkanen vertellen het verhaal van twee geliefden uit elkaar vijandig gezinde families, gelijkend op Romeo en Julia. De vulkanen stellen de strijder Iztaccíhuatl voor, die rouwt om de dood van zijn geliefde Popocatépetl. Op de hoofdzijde zien we eveneens het gewicht, munthuis, zilvergehalte en jaartal.

Op de hoofdzijde van de munt zien we het Nationale Schild, omringd door de legendarische "Estados Unidos Mexicanos" (Verenigde Mexicaanse Staten). Rondom de rand van deze munt vinden we verschillende nationale wapenschilden gebruikt doorheen de geschiedenis van Mexico.