Kangaroo Goud 1 Ounce 2020

Meer Views

Kangaroo Goud 1 Ounce 2020
€ 1.722,58

Specifications Kangaroo Goud 1 Ounce 2020


Info levering: Op stock, zonder vertraging.

OF
  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

De Australische Nugget (Kangaroo) wordt sinds 1986 uitgegeven door de Perth Mint in Australië. Met op de ene zijde een afbeelding van Elisabeth II en de waarde "100 dollars" die de munt heeft meegekregen. De keerzijde is interessant omdat er elk uitgiftejaar een andere afbeelding op de munten wordt geslagen.

Nuggets kregen hun bijnaam omdat tussen 1986 en 1989 telkens een afbeelding van een goudklompje, een "nugget", was terug te vinden op munt. Sinds 1990 maakt de Perth Mint "Nuggets" met afbeeldingen van Kangaroos en zo wijzigt de bijnaam van de munt dan ook langzaam naar "Kangeroo".

De Nugget klasseren we in hetzelfde rijtje als de Krugerrand, de Eagle en de Maple Leaf. Niet zo heel lang geleden namen deze vier Bullion coins het gros van de markt voor hun rekening.

Op de muntzijde zien we een volwassen kangaroo met haar joey op een open vlakte en omringt door de inheemse gras bomen. Aan deze zijde van de munt vindt men eveneens het jaar van uitgifte, het gewicht en de zuiverheid van de munt.

Op de hoofdzijde van de munt zien we het portret van Queen Elizabeth II.