Mexicaanse Libertad Zilver 1 kg 2019 "Proof like"

Meer Views

Mexicaanse Libertad Zilver 1 kg 2019 "Proof like"
€ 899,00

Beschikbaarheid: In voorraad

Nieuwe productie Mexicaanse Silver Libertad Kilo Proof like, jaargang 2019.

1 Kilo 99,9% zuiver zilver.
massa: 1000 gram
zuiverheid: 999/1000
Proof Like


Oplage: 500 stuks!

Inclusief genummerd certificaat van authenticiteit


 

OF
  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

De 2019 1 Kilo Prooflike Zilveren Libertad zet de rijke en trotse traditie voort van de geliefde Libertad series die in 1982 begon. Deze prachtige .999 1 kilo munten zijn zeer populair bij verzamelaars en beleggers

Deze Proof like munt wordt verpakt in een plastic capsule en gepresenteerd in een houten doos van hoge kwaliteit. Er wordt eveneens een genummerd certificaat van echtheid meegeleverd. Casa de Moneda de Mexico voegt eveneens een klein boekje toe, welke de historische data over de Mexicaanse Mint en de geschiedenis van de Libertad Series toelicht.

De muntzijde van de munt draagt de afbeelding van de "Angel of Independence" (ook wel "Winged Victory"), één van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Mexico City sinds 1910. Op de voorzijde vind je eveneens Popocatépetl en Iztaccíhuatl, twee vulkanen die uitkijken over de Mexicaanse vallei. Deze vulkanen vertellen het verhaal van twee geliefden uit elkaar vijandig gezinde families, gelijkend op Romeo en Julia. De vulkanen stellen de strijder Iztaccíhuatl voor, die rouwt om de dood van zijn geliefde Popocatépetl.

Op de hoofdzijde van de munt zien we het Nationale Schild, omringd door de legendarische "Estados Unidos Mexicanos" (Verenigde Mexicaanse Staten). Rondom de rand van deze munt vinden we verschillende nationale wapenschilden gebruikt doorheen de geschiedenis van Mexico.