Big 5 Series - Leopard Platina 1 Ounce 2020 PROOF

Meer Views

Big 5 Series - Leopard Platina 1 Ounce 2020 PROOF

Beschikbaarheid: Uit voorraad

Leopard Platina PROOF

  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

The Big 5 Series werd in februari 2019 geïntroduceerd door de South-African Mint. De serie wordt uitgebracht ter ere van het unieke natuurlijke erfgoed van Afrika.

Elke 6 maanden zal er een nieuwe munt worden uitgegeven, met de als vierde in rij 'de Luipaard' in November 2020. 

De luipaard is een sierlijk dier met een langwerpig lichaam, relatief korte poten en een lange staart. Na de leeuw is het de op een na grootste Afrikaanse kat met een gemiddeld lichaamsgewicht tussen 60 kg en 70 kg. Luipaarden in het wild kunnen tot 15 jaar oud worden. In tegenstelling tot de leeuw is de luipaard een stil wezen dat slechts af en toe een hoestachtige roep uitbrengt. De jachttechniek van de luipaard is om zijn prooi in een hinderlaag te lokken of hem te achtervolgen. In beide gevallen probeert het zo dicht mogelijk bij zijn doel te komen. Het maakt dan een korte en explosieve aanval (tot 60 km / u), bespringt zijn prooi en stuurt deze met een beet in de nek.

De term 'The Big Five' ontstond toen big game-jagers de kusten van Afrika bezochten om op trofeeën te schieten, waarbij de lokale bevolking hen waarschuwde voor de vijf gevaarlijkste dieren in Afrika: de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel. Een niet te missen toevoeging voor iedere verzameling!

 Een niet te missen toevoeging voor iedere verzameling!