Big 5 Series - Rhino Platina 1 Ounce 2020 PROOF

Meer Views

Big 5 Series - Rhino Platina 1 Ounce 2020 PROOF

Beschikbaarheid: Uit voorraad


Let wel: Levering vanaf eind februari!

  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

The Big 5 Series werd in februari 2019 geïntroduceerd door de South-African Mint. Deze serie wordt uitgebracht ter ere van het unieke natuurlijke erfgoed van Afrika door de kracht en schoonheid van de 'Big 5' te belichamen in deze nieuwe reeks.

Elke 6 maanden zal er een nieuwe munt worden uitgegeven, met de eerste uitgifte in februari 2019 van de Afrikaanse olifant. Vanaf februari 2020 is nu ook de Rhino beschikbaar.

De neushoorn is een zeldzaam, mastodontisch beest, dat snelheden tot 55 km/u kan halen. De planteneter verorbert dagelijks tientallen kilo's voedsel en drinkt bijna 100 liter water per dag. In Afrika leven de witte en de zwarte neushoorn, 2 van de 5 bestaande soorten neushoorns.
Het beest is lastig te zien in het wild, de soort is enorm bedreigd. Enerzijds omdat hun leefgebied in gevaar is te komen staan (vruchtbare graslanden gebruikt men als landbouwgrond en bossen kapt men om). Anderzijds omdat stropers erg gesteld zijn op hun ivoren hoornen. Gelukkig beschermen organisaties als WWF de soort en is er de laatste jaren een stijging in het aantal neushoorns genoteerd.

De term 'The Big Five' ontstond toen big game-jagers de kusten van Afrika bezochten om op trofeeën te schieten, waarbij de lokale bevolking hen waarschuwde voor de vijf gevaarlijkste dieren in Afrika: de olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel.

Een niet te missen toevoeging voor iedere verzameling!