Maple Leaf Forever Platina 1 Ounce 2016 PROOF

Meer Views

Maple Leaf Forever Platina 1 Ounce 2016 PROOF
€ 2.983,19

Maple Leaf Forever Platina 1 Ounce 2016 PROOF

Massa: 31,16 gram.
Zuiverheid: 999,5/1000
Diameter: 30 mm
Kwaliteit; PROOF


Platina Proof munt, met ingekleurde Esdoornbladeren. In het midden een verzilverd Esdoornblad. Het blad aan de linkerzijde belegd met Rose Goud en het rechtste blad met Geel Goud. (meer info in de omschrijving onderaan deze pagina)

Oplage van slechts 250 exemplaren. 
Dit is een haast unieke kans om deze uitverkochte munt in 2019 nog te verkrijgen!

OF
  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

Maple Leaf Forever Platina 1 Ounce 2016 PROOF

Deze 1 Ounce platina munten blijken enorm populair.  

Deze uiterst mooie platina Maple Leaf Forever werd ontworpen door de Canadese kunstenares Lilyane Coulombe. De voorzijde van de munt toont uiteraard de typische maple leaf bladeren.  Deze keer zijn het er drie. Nauwkeurige gravures herscheppen elk blad in verbluffend detail, met diep geknipte lobben en gekartelde randen die een gevoel van textuur en diepte toevoegen.

Het trio is representatief voor de drie esdoorn soorten die inheems zijn in Canada. In het midden is een gegraveerd zilver esdoornblad; aan de linkerkant is een rood esdoornblad, met roze gouden plating dat doet denken aan zijn karmozijnrode herfstblaadjes; aan de rechterkant is een suiker-esdoornblad, bekend om de herfsttinten van goud die worden weergegeven door geel gouden plakkering.

Platina wordt vooral gebruikt in de auto industrie in katalysatoren en als elektrodes in hoogwaardige elektrische apparatuur. Platina wordt eveneens gebruikt in tanduitrusting en juwelen.