Mexicaanse Libertad Zilver 1 Ounce 2019

Meer Views

Mexicaanse Libertad Zilver 1 Ounce 2019
€ 16,70

Nieuwe productie Mexicaanse Silver Libertad, jaargang 2019.


1 Ounce 99,9% zuiver zilver.
Massa: 31.1034 gram
Zuiverheid:999/1000
Uncirculated


Minimum 25st. Verzending vanaf midden maart!


Muntcapsules voor de zilveren Libertad 1 Ounce zijn hier beschikbaar.

OF
  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

De Mexicaanse Zilveren Libertad werd sinds zijn introductie in 1982 vaak over het hoofd gezien door muntverzamelaars. Alhoewel deze munten zich kunnen meten met munten zoals de Amerikaanse Silver Eagle en de Oostenrijkse Philharmoniker, werd deze munt jaar na jaar minder geslagen. De vraag naar deze munt is echter recent gestegen waardoor het door de beperkte oplage een relatief moeilijk vindbare munt is geworden. Wij leveren nieuwe Mexicaanse Libertads van de meest recente jaargang. De munten worden per 25 stuks verpakt in een speciale tube.

Mexicaanse zilveren Libertads worden ieder jaar geslagen in zeven verschillende gewichten, de 1 ounce munt is echter de meest populaire van de serie.

De muntzijde van de munt draagt de afbeelding van de "Angel of Independence" (ook wel "Winged Victory"), één van de meest herkenbare bezienswaardigheden in Mexico City sinds 1910. Op de voorzijde vind je eveneens Popocatépetl en Iztaccíhuatl, twee vulkanen die uitkijken over de Mexicaanse vallei. Deze vulkanen vertellen het verhaal van twee geliefden uit elkaar vijandig gezinde families, gelijkend op Romeo en Julia. De vulkanen stellen de strijder Iztaccíhuatl voor, die rouwt om de dood van zijn geliefde Popocatépetl.

Op de hoofdzijde van de munt zien we het Nationale Schild, omringd door de legendarische "Estados Unidos Mexicanos" (Verenigde Mexicaanse Staten). Rondom de rand van deze munt vinden we verschillende nationale wapenschilden gebruikt doorheen de geschiedenis van Mexico.