Monsterbox (500 stuks) American Silver Eagle 1 Ounce Divers

Meer Views

Monsterbox (500 stuks) American Silver Eagle 1 Ounce Divers

monsterbox 500 stuks - 1 Ounce 99,9% zuiver zilver.


massa: 31.1034 gram
zuiverheid:999/1000
Diameter: 40,6 mm
Uncirculated


Populairste zilveren munt ter wereld.


 

  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

Silver Eagles worden geslagen uit 999/1000 zilver sinds 1986 door diverse munthuizen in de Verenigde Staten. Slechts weinige beleggingsmunten hebben de uitstraling van de Silver Eagle, de munten worden door verzamelaars zelfs per jaartal verzameld en hebben steeds een uitstekende herverkoopwaarde.

De Silver Eagle is de populairste zilveren munt ter wereld en de enige 1 Ounce zilveren munt die geproduceerd wordt in de Verenigde Staten.

De hoofdzijde van de munt draagt de afbeelding van "Walking Liberty", een design van Adolph A. Weinman. Lady Liberty loopt door een open veld de opgaande zon tegemoet. Ze draagt hierbij een traditionele toga die de sterren en strepen van de Amerikaanse nationale vlag draagt. In één arm draagt ze een bussel eiken- en olijventakken, terwijl ze haar andere arm naar voren brengt als verwelkoming. 

Op de muntzijde van de munt vindt men John Mercanti's voorstelling van de wapenkunde van de arend. Dit iconisch embleem geeft Amerika's nationale vogel weer, zijn vleugels majestueus gespreid rond een groot schild. In de bek van de arend vinden we een vaandel terug met de woorden "E Pluribus Unum" (Nederlands: uit velen één). In zijn klauwen draagt de arend een olijventak en een set pijlen, welke de vrede waarnaar gestreeft wordt in Amerika moet symboliseren, alsook de defensieve maatregelen die genomen moeten worden om die vrede te handhaven. Boven de arend vinden we, in driehoeksformatie, dertien sterren terug als eerbetoon aan de originele kolonies. Op deze zijden vinden we eveneens de woorden "United States of America", het gewicht van de munt en zijn face value terug

De munten worden per 20 stuks verpakt in een speciale tube, vanaf een bestelling van 500 stuks worden 25 tubes van 20 Silver Eagles geleverd in een indrukwekkende "monsterbox".