Monsterbox (500 stuks) American Silver Eagle 2021

Meer Views

Monsterbox (500 stuks) American Silver Eagle 2021

Eagle Monsterbox 2021


LEVERING VANAF BEGIN MAART

  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

Silver Eagles worden geslagen uit 999/1000 zilver sinds 1986 door diverse munthuizen in de Verenigde Staten. Slechts weinige beleggingsmunten hebben de uitstraling van de Silver Eagle, de munten worden door verzamelaars zelfs per jaartal verzameld en hebben steeds een uitstekende wederverkoopwaarde. WIj leveren nieuwe Silver Eagles van de meest recente jaargang. De munten worden per 20 stuks verpakt in een speciale tube, in een monsterbox zitten 25 van dit soort tubes.

De voorzijde van de munt draagt de afbeelding van "Walking Liberty", een design van Adolph A. Weinman. Lady Liberty loopt door een open veld de opgaande zon tegemoet. Ze draagt hierbij een traditionele toga die de sterren en strepen van de Amerikaanse nationale vlag draagt. In één arm draagt ze een bussel eiken- en olijventakken, terwijl ze haar andere arm naar voren brengt als verwelkoming.

Op de achterzijde van de munt vindt men John Mercanti's voorstelling van de wapenkunde van de arend. Dit iconisch embleem geeft Amerika's nationale vogel weer, zijn vleugels majestueus gespreid rond een groot schild. In de bek van de arend vinden we een vaandel terug met de woorden "E Pluribus Unum" (Nederlands: uit velen één). In zijn klauwen draagt de arend een olijventak en een set pijlen, welke de vrede waarnaar gestreefd wordt in Amerika moet symboliseren, alsook de defensieve maatregelen die genomen moeten worden om die vrede te handhaven. Boven de arend vinden we, in driehoeksformatie, dertien sterren terug als eerbetoon aan de originele kolonies. Op deze zijde vinden we eveneens de woorden "United States of America", het gewicht van de munt en zijn face value terug