Panda Zilver 30 gram 2016 - 450 Stuks

Meer Views

Panda Zilver 30 gram 2016 - 450 Stuks

Panda Zilver 30 gram 2016


 

  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

De Shanghai Mint slaat sinds 1983 zilveren Panda munten, de eerste jaren kwam er enkel een Panda in "proof" versie op de markt. Vanaf 1989 werden de "uncirculated" munten op de markt gebracht.

Alhoewel de Chinese zilveren Panda's vooral populair waren in hun thuisland en de rest van Azië, groeit hun populariteit toch wereldwijd. De Panda was vooral populair bij verzamelaars en werd enkele jaren geleden nog echt aanzien als een verzamelmunt.

Het design van de Chinese Panda dient als een trots eerbetoon aan het rijke erfgoed en de rijke cultuur van China. Het is één van de weinige bullionmunten die elk jaar een ander design hebben.

Sinds 2016 bevatten de zilveren pandas geen 1 ounce meer. De 1 ounce zilveren Panda wordt vervangen door de gloednieuwe 30 gram zilveren Panda. De zuiverheid van de munt blijft echter ongewijzigd, nog steeds 0.999 zuiverheid.

Prominent aanwezig op de voorzijde van de munt zien we een prachtige voorstelling  van de grote panda rustend op een tak. In tegenstelling tot het voorgaande jaar, kan men aan deze zijde terug de zuiverheid en het gewicht terugvinden. Vanaf dit jaar dus niet meer 1 ounce, maar 30 gram.

Even indrukwekkend is de afbeelding van de "Temple of Heaven" op de achterzijde van de munt. Eveneens te zien op de achterzijde zijn het slagjaar en de naam "Zhonghua Renmin Gongheguo", wat "het volk's Republiek van China" betekent.