Haida Serie 2016

Meer Views

Haida Serie 2016
€ 1.179,00
  • Koop 1 voor € 1.061,11 elk en bespaar 10%

Beschikbaarheid: In voorraad

The Haida Series:

The Orca Zilver 5 Ounce PROOF met ENAMEL
The Eagle Zilver 5 Ounce PROOF met ENAMEL
The Bear Zilver 5 Ounce PROOF met ENAMEL

Zuiverheid : 99.99% zilver
massa: 466,551 gram zuiver zilver
Diameter: 65,25 mm
Face value: 50 Dollars

Beperkte oplage: 1.500 stuks 

Verpakking zoals afgebeeld, elke munt in acryl capsule en drie munten in een speciale box, met certificaat van echtheid.

OF
  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

Haida Gwaii, een Canadese archipel in de grote oceaan, is een verbijsterende plek van natuurlijke schoonheid. Deze prachtige, nieuwe muntserie beeldt drie van de meeste betoverende wezens uit, van zowel het water, aarde alsook de lucht. Deze munten werden magnifiek ingekleurd met rode en zwarte enamel om de typerende artistieke stijl van de Haida te recreëren.

De Orka: 
De orka wordt gezien als het meest krachtige, betoverende wezen van de onderwaterwereld.

Op de muntzijde van de munt zien we een betoverende afbeelding van een orka springend uit het water, een ontwerp van Haida artiest April White. Wanneer je aandachtig kijkt, zie je een vrouwelijke vorm verborgen onder de 'mantel' van de orka. Ze gebruikt haar armen en benen in de vinnen en staart van de orka om zichzelf voort te stuwen. Haar schouder situeert zich direct onder het oog van de orka, haar zwarte haren echoën in de zwarte ribben van de orka. De hemelse essentie van deze scene wordt nog verder versterkt door het silhouet van de volle maan.

De Arend:
De afbeelding op de muntzijde van de munt creëert een betoverend beeld van een adelaar dansend in de hemel, een ontwerp van Haida artiest April White. Wanneer je het ontwerp van nabij bekijkt, zie je een menselijke vorm verborgen onder de "mantel" van de adelaar. 

De Beer:
De beer wordt gezien als één van de meeste krachtige, betoverende wezens in de Haida-cultuur. Volgens de Haida-legende trouwen beren met mensen, waarbij de welpen van dit verbond hun mantel kunnen afgooien en leven als mensen.

Deze munt vertelt de Beer Moeder Mythe, waarbij een Beer trouwt met een Haida vrouw. Op de muntzijde zien we de vader Beer zijn kind beschermen.