Lunar III Ox Zilver 1 Ounce 2021 PROOF

Meer Views

Lunar III Ox Zilver 1 Ounce 2021 PROOF
€ 67,00

Beschikbaarheid: In voorraad

Lunar III OX Zilver PROOF

OF
  • Verzekerde verzending, zelf ophalen of verzekerde opslag
  • Gratis verzending in de Benelux vanaf 7.500,00 EUR.
  • Transacties gebeuren discreet en vertrouwelijk
  • betalen met:
Omschrijving

Details

Sinds 1996 geeft de Perth mint in Australië munten uit met de afbeeldingen van de Chinese dierenriem. De Lunar serie I liep van 1996 tot 2007. De Lunar serie II liep van 2008 tot 2019.

Vanaf 2020 begon de Lunar III Serie. 2021 is het jaar van de os, dit is de tweede munt in de Lunar III reeks.

De Perth Mint heeft met deze 1 Ounce zilveren Year of the Ox PROOF munt nog meer verzamelwaarde toegevoegd aan zijn populaire zilveren Lunar Series. Deze munt wordt geslagen van 99,99% zuiver zilver in Proof kwaliteit en met een beperkte oplage wereldwijd.  Elke munt is verpakt in een display doosje en wordt geleverd met een genummerd certificaat van echtheid.

Deze munten vieren het nieuwe Lunar jaar met op de muntzijde de afbeelding van een os en zijn kalf. Dit Lunar ontwerp incorporeert eveneens het Chinese karakter voor "Ox", met de de inscriptie "Jaar van de Os" en het traditionele "p mintmark" van de Perth Mint.

Op de hoofdzijde van elke 2021 1 ounce Australische Zilveren Ox Coin staat de Koningin van Engeland in profiel en draagt een tiara. Het gewicht, zuiverheid, mintjaar en face value worden onderaan de munt vermeld.