Dit jaar hebben we in onze nieuwsbrieven merkelijk minder over zilver geschreven dan in 2022. Wanneer je de prijsevolutie tot en met de maand oktober bekijkt, is dat niet geheel verwonderlijk. Heel veel gebeurde er immers in 2023 nog niet… 

 

Begin oktober hebben we wel nog een uitgebreid artikel gepubliceerd dat onze fundamentele visie op zilver samenvat. Vandaag is deze ‘case’ voor zilver relevanter dan ooit.

 

Daarom verbaast het ons niet dat de zilverprijs eigenlijk sinds begin oktober, maar vooral in november, weer tot leven is gekomen. Wie in de eerste tien dagen van oktober in fysiek zilver investeerde, heeft vandaag (30/11/2023) 15% winst.

 

Toch is het grote publiek momenteel niet heel erg geïnteresseerd in zilver. Het enthousiasme van de #Silversqueeze uit 2021, dat is nog ver weg.

 

Wat ons betreft is dat alleen maar positief; het grote publiek moet nog opnieuw instappen. Voor de relatief kleine zilvermarkt zijn het juist deze speculanten die een prijsrally kunnen aanwakkeren.

 

Uitbraak.

 

Alvorens het grotere publiek zilver weer opmerkt, moet de markt echter uit de huidige (relatief lange) consolidatiefase breken. Hiervoor is gelukkig niet veel meer nodig. Een bijkomende koerswinst van ongeveer 10%, en we staan boven de hoogste koersen van zowel augustus 2020, als februari 2021.

 

Dat het begin van het jaar vaak positief is, tonen we binnenkort in onze volgende nieuwsbrief. We maakten immers eerder al een analyse, met behulp van vijftig jaar aan zilver prijs data, die aantoont dat voor de zilverprijs een bijzonder kansrijke periode voor de deur staat. 

Tijd voor actie in zilver?

Wij hebben de laatste maanden minder aandacht gehad voor de zilvermarkt en dat is voor u waarschijnlijk niet anders. Toch is fysiek zilver er helemaal niet minder interessant op geworden.