Voor de start van de "grote" financiële crisis in 2008, was er binnen hetInternationaal Monetair Fonds een ongeschreven regel dat men over een wereldwijde recessie sprak, wanneer de groei van de wereldeconomie onder +3% viel.

Minder dan 3% groei, was gewoon geen goed nieuws...

Na die crisis in 2008 is de wereld wel degelijk veranderd. Zo groeide de wereldeconomie sindsdien enkel nog in 2010 flink meer dan die 3% (+4,32%), maar als we het gemiddelde nemen van de laatste tien jaar (2008-2017), komen we uit op een eerder bedroevende +2,22%.

Begin 2019 begint het voor steeds meer analisten duidelijk te worden dat het beste er opnieuw vanaf is voor de wereldwijde groei. We zijn met andere woorden het toppunt van de economische cyclus (heel waarschijnlijk) alweer gepasseerd.

Het is dan ook helemaal niet verwonderlijk dat je de laatste weken steeds meer analyses ziet verschijnen met koopadviezen voor goud. Al deze rapporten citeren ook de aankomende vertraging, wij doen er dan zelf graag nog een vermelding bij: We zijn opnieuw terecht gekomen in een omgeving met veel te veel schulden.

Zo passeerde de VS enkele dagen geleden de kaap van 22 biljoen dollar overheidsschuld. (voor wie dat graag voluit geschreven ziet: 22.000.000.000.000 USD)

22 biljoen dollar en aan het huidige tempo van groei van deze schuld, komt er meer dan 1.000 miljard dollar per kalenderjaar bij (1.000 miljard = 1 biljoen).
Vergeef ons de platte humor, maar dit doet ons denken aan wijlen Leslie Nielsen in "the Naked Gun" van lang geleden... Niets te zien hier!


 

 

 

Dit alles lijkt wel niet zonder gevolg te blijven in de grafieken van de goudkoers.

De meest relevante grafiek voor ons, blijft die van goud in euro:

 

 

Grafiek: Goud in euro, daggrafiek 01/01/2018 tot 20/02/2019. Bron: Netdania.

 

 

Bijna iedereen in de goudmarkt vandaag, is vergeten hoe een stierenmarkt in goud eruitziet. De laatste weken en maanden, kunnen perfect de start zijn van een (langverwachte?) nieuwe "bull market" in Goud.

Goud aankopen? Kijk zeker naar de nieuwe, tijdelijke uitgifte van 40 jaar de gouden Maple Leaf in 1 ounce 999,9/1000 zuiver goud.

ZILVER doet het tegelijkertijd ook goed!
 
Afgelopen december toonden we je de opportuniteit in zilver op korte termijn en speculeerden op meer dan 20% rendement, vóór 1 april 2019. (deze nieuwsbrief kan je nog steeds hier raadplegen en straks herhalen we ook het aanbod dat we je daar deden!)

In euro staan we intussen ook al bijna 13% hoger en omdat euro en dollar elkaar de laatste maanden niet echt los laten, is het rendement haast identiek in Amerikaanse dollar met +12%.

Eigenlijk allemaal perfect op schema, met exact 40 dagen te gaan tot 1 april!

In een "echte" stierenmarkt voor Goud en Zilver, is de start van Zilver dikwijls twijfelend, maar neemt het glanzende metaal daarna resoluut het voortouw.

Waarom dit gebeurt, is ook makkelijk te verklaren:

Kapitaal dat richting Goud en Zilver "vloeit", om welke reden dan ook, gaat in de veel kleinere zilvermarkt, een groter procentueel effect hebben op de prijs!

Het meest recente voorbeeld van de positieve hefboom van zilver, was overduidelijk vanaf oktober 2008 tot april 2011. De prijs van goud verdubbelde (ongeveer) over deze periode van 2,5 jaar, die van zilver ging maal vijf! +100% versus +400%, dat is een hefboom! 

Na 2011 was de correctie voor de zilverprijs groot genoeg (bijna -75% in prijs vanaf de top). Vandaag staat er een bodem op de lange termijn prijsgrafiek die we hieronder tonen, maar iedereen zal het met ons eens zijn wanneer we stellen dat indien er een nieuwe stierenmarkt aankomt, dat die nog helemaal moet beginnen!

 

 

Zilver in USD, weekgrafiek over 10 jaar. Bron: Netdania.

 

Meer info? We staan je graag te woord via T: 0032 (0) 494 40 20 20 E:info@goud999.com of via de CHAT functie op onze website!


Het goud999 team.