Nieuwsbrief 08/02/2018:

 
Een klein beetje paniek gemerkt op de financiële markten de laatste dagen?
 
Wij niet echt, nog niet tenminste.
 
De aandelenkoersen zijn dan wel gedaald, we staan effectief in de min voor 2018 (zo'n 4% in de VS) en vooral de rente op obligaties loopt op.

Vergeet nooit dat de obligatiemarkten veel groter zijn dan de aandelenmarkten - die staan nu dus ook onder druk.

Er gingen ook nog eens miljarden dollar in rook op, toen de omgekeerde volatiliteits-ETF, "XIV" begin deze week ontplofte en in een oogwenk 96% aan waarde verloor. Aan die koers wordt de ETF blijkbaar opgedoekt (een eerste les voor ETF bezitters!). 

Maar er is vooralsnog geen echt paniekmoment! (we zijn het misschien bijna vergeten, maar 2008 was echt nog andere koek)
 
In de VS staan de beurshuizen al weer in de rij met hernieuwde koopadviezen, "buy the dip", desnoods tot in het oneindige...

Natuurlijk willen we heel graag "de top" van de aandelenmarkten timen. De stierenmarkt die ontstond door monetaire doping van Centrale Banken kan perfect hier en nu afgelopen zijn, maar ook best nog heel even verder reiken.

Correctie dus binnenkort voorbij en iedereen weer aan het feest?
 
De aandelenmarkten zitten immers pas echt in de problemen, als de koersen van de "sterren van Wall Street" echt een duik maken en steunniveau's doorbreken (denk aan Amazon, Facebook, Boeing, Google, Microsoft, ...).
 
Op dit moment geven deze aandelen nog echt niet zoveel terrein prijs en kunnen we niet anders dan nog even voorzichtig zijn, wanneer we de uiteindelijke top van deze lange (en natuurlijk eindige) beursrally willen prikken.

Is dat allemaal belangrijk voor edelmetaal, voor goud en voorzilver?


Het heeft zeker een invloed, wanneer kapitaal van de ene activaklasse naar de andere stroomt, dan ga je dat in de koersen merken.
 
Uiteindelijk gaat het (nu heel binnenkort of wanneer het in de toekomst een keer mis gaat) weer vrij snel over de schulden gaan.

Die schulden zijn sinds de vorige crisis opnieuw alleen maar toegenomen, in 2008 waren ze onbetaalbaar, nu zijn ze nog zoveel meer "onbetaalbaar" geworden.


De kans dat we hier "vanzelf" gaan uitkomen door economische groei, schatten we op nul komma nul procent in... 
 
De grootste "show" verwachten we dan ook de komende jaren uiteindelijk niet in de aandelenmarkten, maar in deobligatiemarkten en valutamarkten.

Het is onze overtuiging dat enkel de bezitters van fysiek goud op dat moment "in een zetel" zitten en het schouwspel op een andere manier kunnen bekijken dan de "papierbugs".

Om nog even terug te komen op de aandelenmarkten en hun (nakende/gepasseerde?) top. Onderstaande grafiek toonden we voor het eerst helemaal op het eind van 2017.  Als je de opportuniteit in edelmetaal vandaag wil zien, bekijk deze grafiek nog eens rustig!
 
 
Alles heeft zijn cyclus, tastbare zaken zijn bijna opnieuw aan de beurt!

Zilver, Zilver, Zilver...

 
We willen op het einde van deze nieuwsbrief nog heel even de korte termijn bewegingen van zilver aanstippen.
 
Naar ons gevoel is de koers van zilver op heel korte termijn nog maar eens voldoende gedaald. De kans wordt bijgevolg groot dat we niet echt meer lager moeten, alvorens nog maar eens een herstel wordt ingezet.
 
20 dollar lijkt vandaag nog veraf en het maakt ons echt niet uitwanneer we die koers een keer gaan "testen". De bodem van 2015 voor de zilverprijs staat er nog steeds en een "echte" bull market in zilver, die begint pas boven die 20 dollar...
 
Je positie in zilver opbouwen of uitbreiden, kan natuurlijk met de monsterboxen (vandaag de meest populaire manier), maar vanaf nu ook door zilver aan te kopen in baarvorm (LBMA baren), vrij van btw!

Al beschikbaar vanaf een aankoop van 100 ounce, zo koop je simpelweg het grootste aantal ounces zilver voor je geld!
 
 
Bijkomende info en mogelijkheid tot aankopen vind je HIER op onze website. 

Tot binnenkort!


Het goud999 team.

P.S.
We krijgen heel dikwijls de vraag, hoeveel procent van je vermogen je best in goud belegt.

Het probleem met die vraag voor ons, is dat we geen beleggingsadvies mogen (en zelfs willen) geven.

Je zal het echt allemaal zelf moeten bepalen, maar we kennen misschien wel een goede vuistregel, eentje om te onthouden en naar eigen analyse te gebruiken:

"Het percentage aan wantrouwen dat je hebt ten opzichte van het financieel systeem vandaag, is meteen het percentage dat je in goud belegd wil zijn!"

Niemand kan zeggen dat hij/zij honderd procent vertrouwen heeft in het huidige systeem (denken we dan) en ook zeer weinigen hebben helemaal nul procent vertrouwen in het financiële systeem.

Iedereen heeft er vervolgens belang bij, zelfs als je je vandaag bijna geen zorgen maakt, om tenminste een basispositie in goud aan te houden.

Eentje trouwens die je in principe heel lang gaat aanhouden...

Fysiek goud kopen, zoveel waar je zelf comfortabel mee bent (het stuk van je vermogen waarvoor je de rest niet vertrouwt).

Makkelijk!
Disclaimer: Deze nieuwsbrief is niet bedoeld als financieel advies en mag dus ook niet zodanig worden geïnterpreteerd. De nieuwsbrief wordt met zorg samengesteld, toch kunnen we geen enkele garantie geven m.b.t. de inhoud. Onder geen enkele omstandigheid kan of kunnen de uitgever of aan de uitgever gelinkte vennootschappen aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geleden verliezen of gederfde winst op basis van de informatie in deze nieuwsbrief. 

Copyright © 2018 Solide Precious Metals, All rights reserved.