De Rhodiumprijs twijfelde de eerste dagen van 2018 nog even, maar stoomde vervolgens door naar nieuwe "records". 
 

daggrafiek Rh, sinds 01-01-2018. bron: JM.
 

Eigenlijk mogen we "record" hier niet gebruiken, omdat de prijs van Rhodium per ounce in 2008 nog tegen 10.000 dollar piekte en vandaag amper meer dan 1.800 dollar noteert. Rhodium staat in dat opzicht nog nergens!

In elk geval halen we wel opnieuw prijzen die we sinds 2011 niet meer gezien hadden.

 

maandgrafiek Rh, sinds 01-12-2010. bron: JM.
 

Ongeveer exact één jaar geleden, plaatsten we Rhodium voor het eerst in deze nieuwsbrief, samen met de analyse dat de markt "fout" zat.

Rhodium kon in 2017 met 122% stijgen (in USD) en werd zo de primus onder de edelmetalen. Onze analyse is echter intussen helemaal niet gewijzigd. Sterker nog, we kunnen ze nu nog met een grotere overtuiging plaatsen:

Er zit namelijk één en ander goed fout in het hele "nieuwe" en duurzame energie verhaal en de financiële kant van deze markt was (en is) daardoor op een verkeerd spoor belandt.

De vraag naar zowel Rhodium als Palladium en Platina zal nog (veel) langer hoog blijven dan de markt (vandaag nog steeds) inschat.

Tegelijkertijd ontstaat er steeds meer onzekerheid over de bevoorrading van deze edelmetalen in de toekomst (denk aan Zuid-Afrika, goed voor bijna 70% van de productie vandaag).

We tonen daarom ook graag de lange termijn grafiek van Rhodium.Bull markets (stierenmarkten), hebben de eigenschap om uiteindelijk nieuwe records neer te zetten!

Exact 15 jaar Rhodiumprijzen, ziet er zo uit:

 

maandgrafiek Rh, sinds 01-02-2003. bron: JM.

Rhodium aankopen was tot voor kort helemaal niet zo eenvoudig, zo was er geen mogelijkheid om 21% btw te vermijden...

Kopen met 21% kan natuurlijk nog steeds (alle Rhodium producten vind je hier).

We hebben er echter vorig jaar ook voor gezorgd dat je Rhodium vrij van btw kan aankopen!

Dankzij een overeenkomst met SPM Safe, kan je 1 ounce en/of 5 ounce baartjes, vrij van btw aankopen, dankzij opslag in een douane-entrepot. 

Na aankoop ben je niet alleen gewoon juridisch eigenaar van de baartjes Rhodium zoals het hoort... 
Je ontvangt naast het bewijs van eigendom ook de unieke serienummers die op de baartjes gestempeld staan!
Achteraf de baartjes uit het entrepot laten leveren, kan ook nog steeds.

Samengevat: Uw eigendom, bewaring gebeurt volledig "allocated", vrij van btw, in een veilige kluis, verzekerd en toch steeds nog fysiek leverbaar op eenvoudig verzoek. 


Wie deze nieuwsbrief al langer leest, weet dat wij de zaken zo correct mogelijk willen weergeven, daarom willen we voor Rhodium één zaak toelichten, die je heel goed moet beseffen:

Het is echt moeilijk om deze markt te onderschatten qua grootte en handelsvolume!

De Rhodium markt is dusdanig klein, dat de totale jaarproductie slechts op zo'n 20.000 kilogram uitkomt (dat is belachelijk weinig!)

Dat heeft zowel voordelen, als nadelen!

Eén voordeel is duidelijk dat zelfs een kleine toestroom aan kapitaal in de markt de prijs omhoog zal stuwen...

Het nadeel van de kleine markt is dat een investering in Rhodium per definitie (helaas?) geen "basispijler" kan zijn in je beleggingsportefeuille!!!

Onder de juiste omstandigheden, zijn we op weg naar nieuwe records, maar niemand kan je dat met zekerheid "op papier" zetten!!! (en met iemand die je dat wel belooft, wil je niets te maken hebben)

Iedereen snapt wel, verwachten we, dat er een soort maximum percentage bestaat van je portefeuille, dat uit fysiek Rhodium mag bestaan. Om zo je risicoprofiel in overeenstemming te houden met je eigen doelstellingen. 

Een bepaald percentage van je portefeuille en dan juist zitten, zal je hele portefeuille ook vooruit helpen, je hoeft daarvoor echt niet "all in" te gaan!

Rhodium opnieuw verkopen, doe je naar onze mening ook ideaal op een moment wanneer "iedereen" bijzonder hard op zoek is naar het fysieke metaal. 
Kijk bijvoorbeeld naar het jaar 2008 op de lange termijn grafiek hierboven. Net op die momenten, is de kans groot dat je fysiek metaal zelfs nog boven de gequoteerde prijzen op de markt kan verkopen!

Tot er een dergelijke situatie zich voordoet, moet je rustig kunnen blijven zitten...

Wat ons betreft, ziet de Rhodium markt er voor de lange termijn uitstekend uit. 

Vandaag zien we ook echt positief momentum en een vraag vanuit de markt die de koersen hoger duwt, dit is dus je kans, om op de meest efficiënte manier fysiek Rhodium aan te kopen!!!

 
 


Telefonisch bestellen of bijkomende info verkrijgen kan natuurlijk ook via 0032 (0)494 40 20 20 (bereikbaar tijdens kantooruren) en ook via e-mail naar info@goud999.com


Het goud999 team.

P.S. Op moment van schrijven, hebben we een relatief comfortabele stock aan Rhodium baartjes, zowel van 1 ounce als van 5 ounce.

Het is echter perfect normaal dat de levering van nieuwe baartjes aan het douane-entrepot enkele dagen langer duurt, een tiental dagen is geen uitzondering (een hele kleine markt weet je wel).

Het is natuurlijk de strategie van goud999 om enkel Rhodium (en ander edelmetaal) te verkopen wanneer het ook effectief fysiek beschikbaar is. Je order wordt gegarandeerd in fysiek metaal geleverd, zorg dus dat je op zijn minst een positie in fysiek Rhodium hebt!