Nieuwsbrief 11/01/2018:
Zowel voor goud, zilver als platina, ziet het beeld van de markt er momenteel wel heel gelijkaardig uit. Van goud en zilver zijn we de laatste jaren gewend geraakt aan een prijsrally in het begin van het jaar.

Platina verdient dus nu ook aandacht, want wie weet maken we eindelijk de bocht naar een bull market voor platina!

Als dat zo is, staan we aan het prille begin....

We hebben deze week helaas te weinig ruimte in deze nieuwsbrief, maar het meest efficiënte platina koop je vrij van btw (HIER alle info) EN binnenkort komen we hier zeker op terug!

De laatste weken hebben we vooral ingezoomd op zilver, omdat de kans op een serieuze "outperformance" voor zilver tot de mogelijkheden behoort!

De goud/zilver ratio noteert immers nog steeds bijzonder dicht bij het plafond (80) van de laatste 25 jaar, momenteel op 77 (goud 77x duurder dan zilver). De redenering is dus de volgende:

Als er een flinke prijsrally volgt na de decemberbodem, dan zal die voor zilver potentieel het grootste zijn. Wanneer zilver beter presteert dan goud in prijs, daalt de goud/zilver ratio: 

 

De bovenstaande grafiek van de goud/zilver ratio toont ook aan, dat er momenteel helemaal geen groot optimisme in de markt zit bij zilver. 
Veteranen in deze zilvermarkt, herinneren zich ongetwijfeld nog het sentiment in het jaar 2011. Toen de zilverprijs richting 50 dollar doorstoomde en de goud/zilver ratio fors daalde, maakte quasi niemand zich zorgen.

Zilver was immers op weg naar 200 dollar per ounce! Dat wist "iedereen" heel zeker! (en natuurlijk stonden we toen dicht bij een top, een top die tot op vandaag stand houdt)

Heel veel groter kan het verschil met vandaag dus niet zijn. We zien een markt waar de speculanten slechts sinds vorige week opnieuw marginaal "long" zitten op de papieren zilver markten.

Vorige week (nieuwsbrief desgewenst HIER na te lezen) schreven we ook dat we graag nu echt eens een rally richting 20 dollar zagen... Niet alleen voor de percenten aan koerswinst, maar ook en vooral omdat de lange termijn grafiek van de zilverprijs er dan enorm veel beter gaat uitzien!

Gaan we krijgen wat we willen?

De huidige rally blijft natuurlijk een kanshebber en doet voorlopig wat moet.

Om echter nog 20% verder te stijgen in deze beweging, is het logisch dat de zilverprijs wat weerstanden zal moet overwinnen. (EN het is zelfs heel logisch dat er, ergens op weg naar boven, ook eens een stapje terug zal moeten worden gezet!)

Eén belangrijke mijlpaal in deze rally hebben we alvast nu bereikt en licht overschreden, het 200-daags gemiddelde:


 
 

Dit 200-daags gemiddelde hebben we in het groen aangeduid op de grafiek.

Waarom is dit belangrijk?

Eigenlijk is het heel simpel: "Bull Markets" spelen zich af BOVEN dat 200-daags gemiddelde. 

De prijzen van edelmetalen keren per definitie vroeg of laat terug naar hun voortschrijdend gemiddelde. Het 50-daags gemiddelde wordt ook heel vaak als maatstaf opgevoerd, wij hebben zoals steeds meer voorkeur voor bewegingen op de langere termijn...

Een edelmetaal waarbij het "menens" is, noteert in regel boven dat 200dma OF je hebt in een bestaande bull market een correctie die een grote aankoopkans vertegenwoordigt.

Voor zilver zijn we zo ver nog niet voor de duidelijkheid. Kijk bijvoorbeeld op de grafiek hoe datzelfde 200dma in de laatste maanden van 2017 een te grote hindernis bleek.

Wat ons betreft mag de koers rond dit niveau nog wat twijfelen, maar om de rally verder te zetten, moet de koers uiteindelijk wel hoger.

Zilver deed qua koers tot dusver net wat we graag hadden, we volgen wat volgt heel zeker op de voet op!

Bij zilver hebben we al vaak onze overtuiging voor fysiek zilverweergegeven (geen papieren beloftes!).

Als je heel efficiënt een positie in zilver wil opbouwen, kijk dan zeker naar de laatste "diverse kilomunten" die we nu nog op onze website als promotie hebben staan:

 


Bijkomende info: 

- Bij aankoop van 10 of meer munten - gratis verzending in de Benelux.

- Deze munten zijn allemaal in nieuwe staat, B.U. kwaliteit en afkomstig van één groot pakket dat goud999 kon aankopen.

- Bijna 70% van dit pakket is intussen verkocht. OP=OP

- Divers betekent dat wij kiezen welke types en jaargangen Australische Kookaburra of Koala munten van 1 kilogram zilver wij je leveren.

- In dat pakket, zaten uiteindelijk wel enkele heel interessante munten! Wanneer je vandaag 11/01 of morgen 12/01 een bestelling plaatst vanminstens 10 kilomunten. Dan zorgen wij ervoor dat er in het pakket dat we je toesturen telkens minstens één exemplaar zit van de 2011 Koala, de 2011 Kookaburra en ook minstens eentje van de 2012 Kookaburra.


- Een "simpele" kilostaaf zilver, kost momenteel (inclusief btw) exact11% meer dan dit aanbod voor zilveren kilomunten! Als je dus fysiek zilver wil, hoef je niet te twijfelen!

- Enkel de monsterboxen Philharmoniker zijn bij goud999 nog populairder dan de munten van 1 kilogram. Deze munten hebben dus steeds een uitstekende verhandelbaarheid in de toekomst.


Tot binnenkort

Het goud999 team.