Welke edelmetalen staan nu "klaar" om in 2019 qua prijs in positieve zin te verrassen?

Goud kan dat perfect zijn... We blijven herhalen dat het gele metaalanders is dan alle andere activa! (ook anders dan de andere edelmetalen...) 

Er is volgens onze bescheiden mening geen enkele andere uitkomst dan een complete (en bijna definitieve/permanente) herwaardering voor de prijs van goud, ergens in de toekomst.

Hoe gaan we daar terechtkomen?

Wel, een stuk van die puzzel zagen we dinsdag in een interessante video van Maarten Verheyen passeren. Als je wil weten voor welke grote uitdaging ons financieel systeem staat, kan je eens gaan kijken op zijn Youtube kanaal. De bewuste video vind je hier makkelijk: https://youtu.be/RIJtYf2A2Io

Maar om even terug te keren naar de fysieke edelmetalen, welke kunnen op wat kortere termijn verrassen?

Allemaal natuurlijk... Vermits het grafiekje van begin 2018, hieronder nog eens geplaatst, nog volledig actueel is. Tastbare zaken (commodities) zijn in vergelijking met aandelen nog steeds veel te goedkoop!

 

 

 

 

En ja, we denken tegelijk dat de kans groot is dat de wereldbeurzen hun top nu al voorbij zijn en er andere tijden aankomen voor de aandelenmarkten...

Fysiek Zilver is dus helemaal zo gek nog niet! Het leuke voor ons nu, is dat de prijs van zilver sinds begin december voorlopig eens doet wat we willen...

We zijn er tegelijkertijd natuurlijk NOG NIET, het is gewoon een feit dat zilver ons sinds de zomer van 2016 laat wachten op die "echte" stierenmarkt...

Je positie in Zilver opbouwen, dat kan HIER helemaal zonder btw in combinatie met opslag en HIER voor munten onder de btw-margeregeling. 

(voor wie nog nooit fysiek zilver kocht: We hebben op moment van publiceren nog een tiental exemplaren beschikbaar van ons Bullion+ Zilver pakket - dit is de ideale start in fysiek zilver).

Zilver hoort bij de twee goedkoopste edelmetalen van het moment, het andere?

Platina.

Het slechte nieuws over Platina is intussen wel genoegzaam bekend.
Maar Platina kan echt wel het volgende Palladium worden!

Leg de koersen van Platina en Palladium over elkaar in een grafiek over twintig jaar, en je krijgt het volgende beeld:

 

 

 

 

 

Speculanten "Shorten" momenteel Platina bij de vleet en zitten tegelijk Long Palladium...

Zoals je op de grafiek kan zien, was de prijs van Palladium in de jaren 1999 en 2000 ook een tijdje hoger dan die van Platina, maar toen draaiden de rollen weer opnieuw om.

Nu zitten we natuurlijk in een situatie waarbij er quasi geen Palladium meer te vinden is op de markt EN de verwachte productie zal de komende jaren opnieuw kleiner zijn dan de vraag. We durven dus echt niet te stellen dat Palladium moet gaan dalen in prijs, er kunnen zelfs eerst nog heel gekke dingen gebeuren...

Platina heeft dan weer als "voordeel" dat de markt alle interesse verloren heeft, terwijl de producenten bloeden. Dat kan niet eeuwig zo doorgaan.

Net zoals bij Palladium, hebben de banken grote hoeveelheden papieren Platina (contracten) gecreëerd die op de prijs wegen. Bij Palladium ontploft dat nu in het gezicht van die banken, Platina kon wel eens volgen!

Ook Zuid-Afrika, goed voor 70% van de wereldwijde Platina productie, blijft voor ons een joker in de markt.
Politieke en economische problemen, die zijn daar bijna gegarandeerd de komende jaren! 

Platina kan je best kopen in combinatie met de opslag (wegens geen btw op deze manier) OF nu tijdelijk via de nieuwe Platina 1 Ounce Britannia's die we nu (tijdelijk) beschikbaar hebben.

De Platina Britannia munten vind je hierTot binnenkort!